Прочитај ми чланак

Јеремић: У току сукоб Стефановића и Андрија Вучића, а Ђиласу цртају на чело мету

0

Председник Народне странке и председавајући Савеза за Србију Вук Јеремић изјавио је данас да је у току сукоб најмоћнијих фракција унутар СНС-а и да су у фронталном сукобу клан Небојше Стефановића и клан Андреја Вучића, брата председника Србије Александра Вучића.

„’Крушик’ је Стефановић. ’Јовањица’ је Андреј Вучић. У ’Јовањици’ су Стефановићеви људи ухапсили Предрага Колувију, који је Андрејев. Све ово што је почело да испливава на површину, последица је обрачуна ових кланова“, рекао је Јеремић на конференцији за новинаре Савеза за Србију.

 

Јеремић је навео да је Пореска управа је под контролом Андреја Вучића, и да она тренутно „чешља Небојшу Стефановића и њему блиске фирме“, и позвао новинаре да се о томе распитају код шефице Пореске управе Драгане Марковић.

Председник Народне странке је додао да режим више не може да држи афере испод тепиха, и додао да су „разлог за повишени степен агресије информације о скандалозним злоупотребама и непочинствима, које су почеле незаустављиво да излазе у јавност“.

Јеремић је истакао да је Савез за Србију јединственији него икада и као апсолутне неистине одбацио све инсинуације да унутар Савеза постоје несугласице по питању изласка на изборе.

„Не постоји никаква шанса да учествујемо на изборима на пролеће. Да би се створили услови за фер и поштене изборе потребно је да дође до битних промена. Потребно је да се оно што се евентуално договори и стави на папир заиста и спроведе, а онда то мора бити надгледано од стране неутралне администрације. И то мора трајати минимално девет месеци. Дакле – услови, мониторинг и девет месеци. Нећемо на изборе ако било која од ове три ствари не буде испуњена“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да се људи у Србији ослобађају и да до опозиције подаци долазе више него икад, јер је све већем броју људи у Србији апсолутно доста овог режима.

Председник Народне странке и председавајући СЗС је рекао да режим преко контролисаних медија напада опозицију и да око милион грађана Србије верује да данас постоји завера да се убије председник државе и „да смо ми у СЗС, Драган Ђилас поготово, ти који планирају тако нешто“.

„Пратомнсе упире и на све слободне медије који се критички изјашњавају према режиму. Наравно да ништа од тога није тачно, али последице таквих информација у јавном простору могу имати погубне последице. Конкретно, црта се мета на челу Драгану Ђиласу и свима осталима који се на такав начин спомињу“, рекао је Јеремић.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!