Прочитај ми чланак

Јеремић: СЗС ће наставити разговарe али нисмо оптимисти за померања датума избора

0

Председавајући Савеза за Србију (СЗС) и председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је данашњи разговор са делегацијом Европског парламента у Београду био конструктиван и да ће СЗС наставити те разговоре идуће недеље.

Он је рекао и да није оптимиста да може доћи до померања датума за спровођење парламентарних избора планираних за пролеће.

Јеремић је новинарима након састанка у Београду рекао да ће у наредних неколико недеља европарламентарци „повећати заинтересованост“ за ситуацију у Србији, изборне услове и дијалог.

Он је додао да СЗС не намерава да прекида међународне контакте.

Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић рекао је да је саговорнике информисао о ситуацији у Србији и оценио да је бизарна јер се седам година у јавни простор „убризгава лаж, агресија и патологија“.


Тадић је рекао да би волео да постоји ситуација да опозиција изађе на изборе а што се тиче евентуалног учешћа, навео је да постоји дијалог са представницима Европског парламента и да ће он бити настављен.

Медјународни секретар Покрета слободних грађана (ПСГ) Натан Албахари изјавио је да ће ПСГ учествовати у даљем дијалогу али да ни он није оптимиста да ће се нешто променити.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!