Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ: Савез за Србију више не постоји

0

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да Савез за Србију више не постоји и да ће опозиција у будућности сарађивати у новом, лабавијем формату, како би странке могле да јачају своје организације и изграде капацитет да потпуно контролишу изборе на свих 8.000 бирачких места у Србији.

„Апсолутна је илузија да је проблем српске опозиције то што наводно не може да нађе јаког председничког кандидата, јер би режим бруталном пропагандом на својим телевизијама облатио и Николу Теслу и патријарха Павла када би се кандидовали. Наш задатак је много тежи од пуког избора кандидата, јер пре тога морамо обезбедити контролу избора“, рекао је Јеремић у Тополи, где је разговарао са грађанима и члановима странке из Шумадије.

Како се наводи у саопштењу Народне странке, Јеремић је додао да ће Удружена опозиција Србије бити „форма координације страначких руководстава“ и да неће имати свој статут и органе, нити ће бити организована на регионалном или локалном нивоу.

Јеремић је додао да власт СНС и председника Србије Александра Вучића на изборима може бити промењена само јединственим наступом опозиције и да „нема говора да Народна странка сама хоће да победи Вучића“.

„На крају ћемо наступити сви заједно, али сви ти који буду заједно морају бити много јачи него што су сада“, навео је Јеремић.

Јеремић, који је и бивши министар спољних послова, рекао је да ће 2021. године уследити сазнање Европске уније да се на Вучића више апсолутно не може ослонити нити се са њим може било шта договорити. Он је навео да у наредних неколико месеци неће бити драматичних промена у решавању питања Косова и Метохије, јер сви чекају исход избора за председника САД.