Прочитај ми чланак

Јеремић: Са властима више нема шта да се разговара о изборима

0

Председник Народне странке Вук Јеремић почео је у Чачку кампању бојкота предстојећих избора опозиционих странка окупљених у Савезу за Србију (СЗС) и казао је да они бојкотују данашње разговоре у Скупштини Србије између власти и опозиције, на којима учествују и високи предствници Европске уније "јер више нема шта да се разговара о изборима".

„Представницима ЕУ који данас учествују у разговорима у Скупштини Србије рекли смо да смо отворени за разговоре са њима у будућности и поздравили њихове добре намере да помогну у превазилажењу постојеће кризе између власти и опозције, али смо истакли да са властима сада немамо шта да разговарамо о изборима“, казао је Јеремић.

Он је оценио да не очекује да ће данас у Скупштини Србије бити „направљен било какав прогрес, као што није направљен ни на разговорима са предствницима власти на Факултету политичких наука претходних месеци“.

Јеремић је истакао да је главна активност странка СЗС кампања за бојкот избора, да ће она бити још динамичнија него што су биле раније кампање када се учествовало на изборима.

„Бојкот је једино решење да се одузме легитимитет овој власти, иако је то пут који подразумева много одрицања. Свесни смо да ће бити тешко да странке опстану на политичкој сцени уколко нису у парламенту, али смо хтели да покажемо да имамо више циљеве који нас мотивишу да се бавимо политиком“, рекао је Јеремић.

На питање новинара, Јеремић је рекао да према његовим сазнањима ниједан странка СЗС данас не учествује на разговорима у Скупштини Србије и оценио да су односи странака у СЗС „солидарни и добри“.

Јеремић није хтео да коментарише учешће других странака које се декларишу као опозиционе у разговорима у Скупштни Србије.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!