Прочитај ми чланак

Јеремић открио детаље са састанка ЕУ и опозиције: Вечерас су се завршиле илузије

0

Председник Народне странке и председавајући Савеза за Србију (СЗС) Вук Јеремић изјавио је после разговора с посредницима из Европског парламента да се "вечерас завршила илузија" о могућем учествовању на изборима на пролеће."Нема никакве дилеме да ће СЗС остати при одлуци да бојкотује изборе. Наставићемо да се боримо за промену изборних услова" рекао је Јеремић и додао да су поруку разумели и европосланици.

„Што се тиче Савеза за Србију, ово је био последњи састанак у овој фази борбе за фер и поштене изборе“, казао Вук Јеремић.

Фото: Н.С.

Додао је да ће сутрашњи састанак с представницима осталих странака које учествују у дијалогу, бити „формални покушај да се додје до завршетка политичке кризе“.

Он је захвалио европским партнерима за ангажовање, али и додао да су резултати изостали.

„Само један човек одлучује да ли ће се фер избори одржати, а то је Александар Вучић“ рекао је Јеремић.

Он је истакао да је могуће да ће се у медјувремену, пре тих поштених избора које он очекује, „одржати још неки на којима ће учествовати Вучић, Шешељ, Вацић и Чанак“ и оценио их као „непотребан трошак и замарање градјана“.

„Мора доћи до одлагања избора“ рекао је лидер Народне странке и додао да Србија поново мора да успостави демократске институције.

У Делегацији ЕУ у Србији с посредницима из Европског парламента Тањом Фајон и Владимиром Билчиком састали су се Јеремић, лидер Двери Бошко Обрадовић, председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић, председник Демократске странке Зоран Лутовац, Александар Ивановић из Социјалдемократске странке и Борко Стефановић из Странке слободе и правде.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!