Прочитај ми чланак

Јеремић: Нема сукоба у Народној странци, показали смо пркос какав режим не прашта

0

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да је та странка последњих неколико недеља „показала пркос какав овај режим не прашта“ и да ће због тога „дубока држава појачати нападе“.

„Добили смо кредибилну дојаву прошле недеље да се нешто дешавати почетком недеље, но то је релативно мала ствар у односу на оно што следи у наредним данима. Од сутра почињу медијске шпекулације о наводним сукобима у Народној странци, да у њој царују сујете, да су неки људи себе већ видели у фотељама и да је странка потонула у унутрашња гложења. Ништа од тога није истина. Пре само десет дана постигли смо добар резултат у немогућим условима на изборима у Неготину, и добили замах који ћемо искористити за опште добро“, рекао је Јеремић телевизији Нова С.

Јеремић је навео да „режим не може да опрости“ Народној странци јер је „ударила шамарчину“ Безбедносно-информативној агенцији објављивањем имена и фотографије агента Владимира Мацановића из Пете управе БИА, који је један од тројице службеника Агенције који су четири сата мучили Константина Карића на београдском аеродрому и терали га да призна да је објавио увредљив твит о председнику Србије Александру Вучићу.

„У Србији смо покренули кривични процес против Мацановића и челника БИА, а покренули смо и међународну акцију коју више нико не може да заустави. На крају те међународне акције неко ће морати да буде крив, и Вучић ће бити приморан да жртвује некога од својих сарадника“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је други разлог напада на Народну странку „двоцифрен резултат“, односно 13 одсто гласова које је та странка самостално освојила у Неготину, и додао да је стваран резултат много бољи, односно да је „од крађе одбрањено 13 одсто“.

Упитан о оставци члана Председништва Народне странке Боривоја Боровића и других функционера странке, Јеремић је одговорио да „не жели да каже ниједну ружну реч о људима са којима се до јуче борио“.

Јеремић је рекао да ће Народна странка искуства са избора у Неготину искористити за опште добро, а то значи за што скорије постизање договора о јединственом наступу опозиције, јер су ти избори показали да само уједињена опозиција може да се нада добром резултату.

„Биће катастрофа ако се не будемо ујединили. И то брзо. Ако се ујединимо, али то не учинимо брзо, биће можда мало мања катастрофа, али опет катастрофа“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да Народна странка „нема ултимативне захтеве ни за једну кандидатуру и да нема црвених линија које није спремна да сагледа“.

„Постоји велико незадовољство у народу, Србија се дави и гуши у загађености, што животне средине, што духа. Корона хара, цене дивљају, и све то ће бити далеко горе ако режим постигне бројчано највећу победу до сада, што је план СНС-а“, додао је Јеремић.

„Ако се опозиција уједини, створиће се потпуно другачије околности у Србији, родиће се нада да нешто може бити промењено. Без уједињења нема наде, а без наде људи неће изаћи да гласају”, навео је Јеремић.

Јеремић је рекао да јединствена опозиција, ако одлучи да изађе на изборе, мора бити спремна да брани изборне резултате, не само на дан избора, већ и после.

„Уверен сам да режим неће отићи са власти само тако што ће гласови бити пребројани. Власт овако устројену и спремну на све може да отера само улица, а улице не може бити осим ако људи не изађу да бране украдену изборну вољу. Да бисмо могли да сањамо о резултату који је близу изборне победе, морамо да будемо јединствени“, закључио је Јеремић.