Прочитај ми чланак

Јеремић: Нема сарадње с филијалом УДБЕ и лажним Европејцима

0

Председник Народне странке Вук Јеремић позвао је данас грађане Косјерића и Зајечара да бојкотују локалне изборе заказане за 28. март, "јер они неће бити фер и слободни", а странке које ће учествовати на тим изборима назвао је "малигним елементима политичког живота у Србији", саопштено је из те странке.

“Народна странка дала је реч грађанима да неће пружати легитимитет изборним процесима док се не стекну услови за одржавање фер и поштених избора на свим нивоима. Зато бојкотујемо локалне изборе у Косјерићу и Зајечару”, рекао је Јеремић у разговору са грађанима Косјерића.

Јеремић је навео да су странке које пристају да “глуме у позоришту режима” у којем се представља да постоје “некаква демократија и институције” нису ништа мање штетне по интересе грађана од странака власти.

“То се као на длану види овде у Косјерићу, где делује лажна опозиција – на пример, ПОКС и ДСС… То су обичне филијале Удбе које глуме патриотизам. Други режимски сателити глуме да су Европејци, попут Покрета слободних грађана, бивших шабачких власти и Чедомира Јовановића”, рекао је Јеремић.

Он је навео да “они који су учестовали на изборима 21. јуна прошле године и они који учествују на изборима у Косјерићу и Зајечару нису опозиција”.

“Они су малигни елементи политичког живота у Србији и Народна странка са њима нема намеру да сарађује”, казао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је Народна странка пружила руку свима који истински желе политичке промене у Србији и да је та рука и даље пружена, али су је, нажалост, неки одбили.

“Идемо даље. Свако ко жели да Србија буде демократска земља добродошао је да буде партнер Народне странке – под условом да не прави било какав пакт са режимом, на локалном или државном нивоу”, рекао је Јеремић.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић је рекао да би грађани Косјерића требало да знају да ће, без обзира за кога су гласали на изборима 28. марта, председник општине бити онај за кога се одлучи централа Српске напредне странке (СНС).

“Позивам грађане Косјерића да се одупру власти и тако што неће изаћи на изборе и да покажу достојанство и како нису спремни да их власт гази и понижава”, рекао је Алексић.

Алексић је навео да грађани Косјерића говоре да је каменолом, који је један од највећих проблема општине, можда у вези са бизнисменом Звонком Веселиновићем, блиском властима и СНС, а да можда и брат директора полиције Владимира Ребића са својим камионима има везе са тим каменоломом.

“Власт пљачка Србију и грађане, не придржавају се закона и нећемо да играмо по њиховим правилима. Народ мора да се пита, а на овим изборима народ се неће питати ништа и зато морамо да их бојкотујемо”, закључио је Алексић.