Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ: Мора бити реваншизма јер то значи одузимање опљачканих милијарде евра!

0

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да промена система није могућа без реваншизма, који, по његовим речима, мора бити правно утемељен и спроведен "педантно и немилосрдно".


„Реваншизам значи и да се по промени власти припадницима режима одузме сав новац који су опљачкали, а милијарде су евра у питању. Тај новац ћемо вратити градјанима, односно у државни буџет“, рекао је Јеремић у Тополи, где је основан општински одбор Народне странке.

Оценио је да „6. октобар касни 21 годину“.

„Ако се Народна странка буде питала, 6. октобар ће се догодити. Не буде ли реваншизма, бандити ће се вратити на власт са опљачканим парама, а на јавној сцени ће опстати и наставити да загадјују јавни простор Миломир Марић, Небојша Крстић, Жељко Митровић, Миленко Јованов, Марко Дјурић, битанге из скупштине… То не сме да се догоди“, навео је Јеремић.

Председник Народне странке је додао да реваншизам „не значи нову Озну и кожне мантиле који спроводе терор и одмазду над свима који другачије мисле“.

„Реваншизам није линч, руља и неселективна освета, већ владавина права, али истинска владавина права без изузетка, без повлашћених, без корумпираног судства и без могућности договарања да платиш некоме да призна кривично дело које си сам починио и да уместо тебе иде на робију, што се данас догадја пред очима читаве јавности“, рекао је Јеремић.

Оценио је да „долази крај злочиначком удружењу које већ девет година черупа, уништава и понижава Србију“.

За председника Општинског одбора Народне странке Топола изабран је Новица Ивовић.