Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ: Извештаји и материјал за седницу о Косову да нам се доставе на време

0

Народна странка размотриће одлуку о учешћу на седници Скупштине Србије о Косову, али под условом да на време добију све извештаје и материјал како би се адекватно припремили, изјавио је председник Народне странке Вук Јермић.

Према његовим речима, таква одлука донета је на његов предлог на данашњој седници председништва Народне странке.


Јеремић је истакао да Народна странка неће учествовати у „фингирању“ расправе, али није желео да лицитира и, како каже, тера мак на конац роковима до када би Вучић требало да поднесе извештај о не само бриселским разговорима, већ и о свим другим разговорима које је водио са Хашимом Тачијем.

Како је навео, Вучић треба да достави и предлог платформе за будуће ангожовање по питању Косова.

„Биће потребно неко време да се информишемо и упознамо са тим материјалом, уколико власт уопште има намеру да га представи“, навео је Јеремић на конференцији за новинаре у „Слободној зони“.

Он је додао да је Народна странка одговорна и државотворна странка која је свесна важности ове теме.

„Ако ће то бити само још један ријалити шоу у којем ће се водити монолог, као и о свему другом у држави, наравно да у томе нисмо спремни да учествујемо“, закључио је Јеремић.

Јеремић је истакао да је за Народну странку питање Косова и Метохије једно од најважнијих државних питања и подсетио да се његова партија од оснивања залагала да се о Косову разговара у Скупштини Србије.

„Инсистирали смо на томе да се Скупштини Србије поднесе извештај, не само о преговорима у Бриселу, већ и о свим другим разговорима који у се водили јавно или тајно од стране државног руководства“, навео је Јеремић.

У „Слободној зони“ данас је отворена изложба „напредњачког надреализма“, а неки од експоната су фантомке и гондоле.

Изложба је отворена поводом данашње манифестације „Ноћ музеја“.

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!