Прочитај ми чланак

Јеремић изазвао политички потрес – неће бити на опозиционој листи; ево ко јесте!

0

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да би Дан државности требало да одликује саборност целог народа, али да је Србија данас, нажалост, дубоко подељена.

„Завађени смо и огорчени, нападамо једни друге и тражимо кривца – у себи и другима, у региону и свету, али данас није дан кад би требало да прстом упиремо у политичке неистомишљенике и ружно говоримо о било коме. Данас је дан када је потребно подсетити се на светлу историју и традицију нашег народа и на наше претке који су у тежим околностима наставили да храбро и снажно носе барјак своје земље и народа“, рекао је Јеремић на конференцији за новинаре у Крагујевцу.

„Желим да следеће Сретење буде не само Дан државности и Дан уставности, него и дан саборности нашег народа“, истакао је Јеремић.

Јеремић је најавио да ће данас у Београду бити потписан коалициони споразум о листи кандидата за предстојеће парламентарне изборе.

„Можемо то назвати ’Сретењски коалициони споразум’. Нисмо званично одлучили да га тако назовемо, али биће потписан на Сретење и ја ћу на њега ставити потпис у име Народне странке“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да ће сутра широм Србије почети скупљање потписа подршке грађана тој листи, за коју је истакао да „гарантује промене у Србији, даје наду и без сумње носи највећу снагу са најјачим именима људи који својим именом и биографијом гарантују да ће Србија у будућности бити нормална и демократска држава“.

„Наше први лице на тој листи ће бити Мирослав Алексић, а на местима које коалиционим споразумом припадају Народној странци биће и Синиша Ковачевић, Санда Рашковић Ивић, Владимир Гајић, Борислав Новаковић, као и заједнички кандидат коалиције Уједињена Србија за градоначелника Београда Владета Јанковић и глумац Бранислав Томашевић, и многи други“.

Јеремић је рекао да он неће бити кандидат на тој листи нити ће бити кандидат за било коју државну функцију на предстојећим изборима, најављеним за 3. април.

Председник Градског одбора Народне странке Крагујевац др Предраг Делић, који ће бити на листи кандидата за посланике, рекао је да је у Крагујевцу донет устав модерне Србије, али да је тај град данас запуштен и не заузима место које му припада.

„Наш циљ је да Крагујевцу вратимо сјај и оно што му припада, како историјски тако и географски. Ми ћемо 3. априла изазвати политички земљотрес који ће означити почетак великих промена у Србији и почетак краја ове власти“, навео је Делић.