Прочитај ми чланак

Јеремић: Фијаско ЕУ у Гранади, сад је прилика да се одбије француско-немачки план

0

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да се самит Европске политичке заједнице завршио "демонстрацијом слабости" и да је то изванредна прилика да Србија на уљудан и дипломатски компетентан начин одустане од "француско-немачког" плана за независност Косова, без значајнијих негативних последица.

„Чак и најватренији ентузијасти ЕУ тешко могу да тврде да јучерашњи самит у Гранади није окончан демонстрацијом слабости. Шпанско председавање је у последњем тренутку отказало завршну конференцију за штампу, како би се избегле непријатности, а ‘председница Косова’ је безобразно одбила састанак за делегацијом Србије, условљавајући га увођењем санкција Београду“, рекао је Јеремић на Скупштини Општинског одбора Народне странке Раковица.

Јеремић је истакао да су то околности које пружају прилику Србији да одбије „француско-немачки“ план.

„Не би требало чекати бољу прилику, можда је не буде у догледној будућности. Хитно нам је потребна седница Народне скупштине“, рекао је Јеремић.

Он је додао да искрено сумња да ће актуелно руководство Србије ову прилику и искористити.

„Зато је неопходно да им се заједничким снагама супротставимо на изборима. То можемо само заједно, никако другачије, и то је свима који чак и површно прате политику јасно“, рекао је Јеремић.

„Једноставно, нема довољно уверљивог аргумента да на предстојећим изборима не дође до уједињења свих политичких снага које националне интересе, пре свега очување Косова и Метохије у саставу Србије, стављају испред свих других, укључујући и партијске или личне“, закључио је Јеремић.

Скупштина Општинског одбора Народне странке Раковица изабрала је делегате за Скупштину Народне странке, заказану за 22. октобар.