Прочитај ми чланак

ЈЕДНОМ ЋЕ ДА ОДГОВАРА Стефановић: Не одговарам више на питања о Крушику

0

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, приликом свог боравка у Краљеву, где је посетио Полицијску управу у овом граду, данас није желео да одговори на питање у ком својству је његов отац Бранко Стефановић, приликом посете предузећу „Крушик“ 2017. године у Ваљеву био на листи фирме ГИМ.

-Све што сам имао о томе да кажем, рекао сам. Више пута сам одговарао на та питања и више о тој теми нећу говорити, рекао је Стефановић.

Коментаришући аферу „руски шпијун“ и снимак на којем руски дипломата и припадник војне обавештајне службе те земље Георгиј Клебан наводно предаје новац високом српском званичнику, Стефановић је на питање има ли ухапшених одговорио да се -полиција није бавила овом темом.

-То раде Безбедносно-информативна агенција, Војно-безбедносна агенција и Тужилаштво, а полиција није била укључена у то, поручио је Стефановић.

На молбу да прокоментарише то што је Универзитет у Београду утврдио да је министар финансија и бивши градоначелник Београда Синиша Мали преписивао приликом израде своје докторске дисертације коју је на Факултету организационих наука одбранио 2013. године, Стефановић је рекао да се о томе не би оглашавао, јер не зна довољно о тој теми, нити је надлежан.

На питање о тврдњама које је објавио бугарски сајта Армс Wатцх да је украјинска војска у рату у Донбасу користила кријумчарено оружје произведено у Србији, министар полиције одговара да је председник Републике све рекао и да Србија никада није извозила своје наоружање у Украјину било где, икада, иако је Украјина дозвољени „енд јузер“ и извоз би, да смо извозили, а нисмо, био по закону.

-Да ли нека трећа земља прода наше наоружање Украјини, шта ту Србија може? Која је то земља?, одговорио је контрапитањем Стефановић, истичући како је председник Србије изнео прецизне податке које компаније су учествовале у томе.

Ми смо дошли баш за овај лот, додао је он, који је приказан на телевизији: ко је купио, ко су људи који су учествовали у томе и које продавао то оружје.

-Нисмо, чак, рекли да је то урађено незаконито, само да се зна ко је то урадио, да се не причају разне бајке и измишљотине, него да се види ко је учествовао у купопродаји тог наоружања, ко га је продавао пољским компанијама.

Коме су га оне касније продале Украјинцима, питање је за Пољаке који имају право на то ако су радили у складу са законом, казао је Стефановић.

Према његовим тврдњама, Србија је потпуно чиста и исправна и радила је у складу са свим међунардоним прописим, што потврђују и све релевантне међународне институције, јер је оружје продавала само дозвољеним „енд јузерима“.

Стефановић је у Краљеву разговарао са директором Полицијске управе и са запосленима из свих сектора Министарства унутрашњих послова о резултатима рада полиције у том граду током последња четири месеца. На састанку је констатовано да је Краљеву за то време смањена стопа криминала, а Стефановић је најавио да ће полиција од следеће године имати веће плате и нове униформе за највећи део састава редовне полиције.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!