Прочитај ми чланак

ЈЕДНИМ ТВИТОМ САША ЈАНКОВИЋ експресно је навукао бес бивших следбеника

0

Само један твит је био довољан да лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић, у само неколико минута, навуче бес на себе и оних који су га подржали на прошлогодишњим председничким изборима.

– Ово није тренутак за политичко надигравање, и зато позивам све оне који су стали иза мене у председничкој кампањи, да данас приступе овом заједничком фронту – рекао је Јанковић у говору који је у недељу одржао поводом почетка кампање Драгана Ђиласа за београдске изборе.

Овај пост је на Твитеру поделио његов Покрет али, ако је судити по реакцијама које су уследиле, свако је имао своју, махом негативну интерпретацију овог апела, међу којима и Јанковићеви некадашњи саобрци.

– Па како бре? Још се нисмо опоравили од срамоте што си нас навуко ко младе мајмуне, а ти би сад опет? Па немој стварно, неозбиљан си – написао је глумац Никола Којо, који је био и један од потписника Апела 100, одакле је и почела иницијатива за Јанковићеву председничку кандидатуру.

Коментар је имала и новинарка Биљана Лукић, које је такође била део Апела, и у прво време кампање Јанковићева сарадница.

Јанковићев некадашњи близак сарадник, академик Душан Теодоровић, на мрежи није коментарисао овај позив, али је ретвитовао Којину поруку.

– Боље је ћутати – написала је Весна Пешић, социолог.

Јанковићев, односно твит Покрета слободних грађана, изнервирао је и поједине демократе који су учествовали у његовој кампањи прошле године.

Али ни Јанковић није остао дужан, па је поручио демократама: „крајње је време да прекинете са тим“.

Реаговали су и други чланови ДС.

– Па да се родиш пет пута, нема теорије царе – написала је једна твитерашица.

А јавили су се и они који „грабе прилику“, док се остали свађају.