Прочитај ми чланак

ЈЕДИНИЦЕ РОСУ с 25 оклопних возила упале на север Косова (ВИДЕО)

0

Јутрос око 5.50 више од 100 припадника јединица РОСУ са 25 оклопних возила и џипова упало је на север КиМ, сазнаје Тањуг. Ухапшени Срби.

Кад је почела акција није било никаквих информација, али се два сата касније огласила косовска полиција која је саопштила да је у раним јутарњим часовима на северу Митровице спровела акцију у вези са убиством Оливера Ивановића.

„Ова полицијска акција изведена је на основу налога за претрес који је издао Основни суд, Посебно одељење, а који је резултирао хапшењем осумњиченог полицајца (Р.Б.) укљученог у налог за претрагу“, наведено је у саопштењу.

Наводи се да се трага за другим осумњиченим полицајцем.

„Током полицијске акције ухапшен је још један осумњичени коме је пронађено оружје. У операцији су пронађена и заплењена још два комада оружја и муниција“, наведено је у саопштењу.

У међувремену, телевизија Клан Косова објавила је на својој Фејсбук страници снимак за који се наводи да показује јутрошњу акцију РОСУ јединица.

Портал Коссев пише да је акција спроведена на две локације у Северној Митровици, али да за акцију није била надлежна полиција из региона дирекција Север. Акција је према истом извору спроведена под надлежношћу генералне дирекције Косовске полиције у Приштини и требало би да је већ завршена.

Упад РОСУ догодио се само дан после неуспеха Приштине да постане чланица Интерпола.

Први снимак упада РОСУ на север Косова

Јутрос око 5 сати и 50 минута више од 100 припадника јединица РОСУ са 25 оклопних возила и џипова упало је на север КиМ, а сада су се појавили и први снимци са лица места.

Упад РОСУ догодио се само дан после дебакла Приштине у Интерполу.

Погледајте видео: