Прочитај ми чланак

Један од сведока у случају „Палма“ застрашиван, али жели да да исказ полицији

0

"Један од сведока који је очевидац догађаја у случају "Палма" о дугогодишњем подвођењу девојчица, девојака и жена од стране народног посланика и председника СО Јагодина Драгана Марковића Палме, изложен је свакодневним притисцима и претњама", наводи се у саопштењу Странке слободе и правде.

У отвореном писму ССП, чију садржину вам преносимо у целости, даље се наводи:

„Најтежу од њих пријавио је Полицијској станици Вождовац у Београду пре четири дана, у суботу 24. априла у 15:40, када је приметио аутомобил који га је пратио, регистарских таблица које је навео полицији, у коме су била двојица млађих мушкараца, чији је опис такође изнео полицији, а који су му се, осим праћења, залетали у аутомобил и неовлашћено снимали, о чему такође постоје сведоци.

Сазнали смо да ова пријава ни до данас није стигла у надлежно Друго основно тужилаштво у Београду, иако је у службеном исказу назначена хитност поступања и наведене су све околности због којих је овај сведок у изузетно деликатној и осетљивој ситуацији.

Имајући у виду да Драган Марковић Палма већ данима покушава да открије идентитете сведока у јавности и тиме их директно застраши, нереаговање тужилаштва за овог сведока представља додатни притисак, због чега је овај сведок изузетно забринут за своју и безбедност своје породице, а нарочито свог малолетног детета.

Упркос томе, овај сведок је спреман да се моментално одазове позиву полиције и изнесе сва своја сазнања“, закључује се у саопштењу Странке слободе и правде.