Прочитај ми чланак

Један од пет милиона: Професор београдског ФОН-а студенте назвао терористима

0

Удружење „Један од пет милиона“ је данас саопштило да је професор београдског Факултета организационих наука (ФОН) Мирко Вујошевић на састанку декана, председника Савета, председнице Етичке комисије, шефова катедри и редовних професора ФОН-а, студенте из тог удружења назвао терористима.

У саопштењу Удружења „Један од пет милиона“ пише да је Вујошевићна састанку казао: „Најбоље да се ми у ово не петљамо. Нека све решава Универзитет који сарађује са терористима који упадају у Ректорат“.

Foto: Počeloje.rs

„Позивамо професора Вујошевића да нам објасни на који начин су студенти угрозили глобалну безбедност, пошто је то оно што терористи раде, ако су само штитили образ Универзитета. Овакво изношење оптужби о студентима који су штитили своју кућу, чији је део и ФОН, говоре да је у овој држави таблоидизација ушла високо у образовање“, пише у саопштењу Удружења.

Како наводи Удружење „Један од пет милиона“, изјава професора Вујошевића за циљ има „застрашивање студената да слободно искажу своје мишљење, таргетирање и цртање мете на чело младима који су имали храбрости да одбране двовековну традицију атономије своје куће“.

„Професори ФОН-а уместо да ствари назову правим именом и докторат Синише Малог прогалсе плагијатом својим изјавама све више гурају у блато и ФОН и наш Универзитет“, пише у саопштењу.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!