Прочитај ми чланак

Јавни протест: Траже понављање избора у Црној Гори

0

crnogorci-su-superiorna-rasa-1328585176-89128

(ФоНет)

Извршни одбор грађанског протеста наводи да су припреме за окупљање завршене у складу са највишим безбедносним, демократским и организационим нормама и да су у сарадњи са МУП ангажовани редарска, ватрогасна и медицинска служба

Организатори грађанског протеста у Црној Гори, који је заказан за суботу због крађе председничких избора у Подгорици, саопштили су да је све спремно за тај скуп и да ће од председника Скупштине Ранка Кривокапића тражити да у року од 15 дана распише нове председничке изборе и покрене иницијативу за измену изборног закона.

Извршни одбор грађанског протеста наводи да су припреме за окупљање завршене у складу са највишим безбедносним, демократским и организационим нормама и да су у сарадњи са МУП ангажовани редарска, ватрогасна и медицинска служба.

“Ово је прилика да искажемо своје незадовољство изборном крађом која је обављена у три фазе: предизборном која је плод организованог подухвата који је доказан афером „Снимак“, изборном крађом на дан самих избора и самом верификацијом те крађе као трећом фазом укупне крађе изборне воље грађана”, рекао је посланик Демократског фронта Славен Радуновић.

Он је замолио све грађане који живе ван Подгорице да буду солидарни и да на протест дођу својим возилом како би мјеста у аутобусима уступили онима који немају другу опцију.

Радуновић је упозорио да су режимски активисти извршили притисак на аутопревознике да не дају своје аутобусе за ову намјену и захвалио се онима који нијесу жељели да наплате своје услуге како би подржали протест.

Он је, пре него што је била позната одлука Уставног суда да обије жалбу, да нико у изборном штабу Миодрага Лекића не очекује никакво изненађење кад је у питању одлука Уставног суда.

“Уставни суд је заробљена институција, као и све остале у Црној Гори и служи искључиво партијским интересима и интересима Мила Ђукановића и његовог најближег окружења”, рекао је Радуновић на конференцији за новинаре.