Прочитај ми чланак

Јавите Вучићевићу да блокира аеродром

0

Премијер би се – нема сумње – ауторазапео на крст само под условом да има чврсте гаранције да ће касније да васкрсне, чиме би вероватно дошло до одређених темељних реформи и у Новом завету.

Petrovic01Када је пре коју годину премијер изјавио: “Дошло ми је да се разапнем” – чудо да се није јавио нико од овлашћених стручних тумача српске јаве да нам укратко објасни како у Србији власт не утиче на аутоцензуру новинара, али новинари итекако утичу на ауторазапињање премијера.

Новинари, ето, много критикују, па он човек решио да сам себе закуца ексерима на крст. Што је практично неизводљиво, али је премијер, јелте, за свакакве ствари талентован. Такорећи – надарен је и да својеручно сам себи организује Голготу.
А ако он сам не успе у том историјском пројекту због многобројних обавеза, Голготу ће осмислити лично Драган Ј. Вучићевић, физичко лице, правни наследник Илије Чворовића.

Премијер би се – нема сумње – ауторазапео на крст само под условом да има чврсте гаранције да ће касније да васкрсне, чиме би вероватно дошло до одређених темељних реформи и у Новом завету.

У неком од јеванђеља, пред сам чин аутораспећа, гарантовано би писало: “Не покушавајте ово код куће, у питању је утренирани професионалац”. Или још боље: “Не покушавајте ово код куће, у питању је утренирани реформатор”.

Али пошто је у Србији сваки кромањонац који је научио да користи “ајфон” добио задатак да уређује неко режимско гласило чије се удвориштво не памти још од народних епских песама косовског циклуса, ми већ две године на насловним странама читамо открића о разапињању и ауторазапињају премијера којих се не би досетио ни Ђура Чворовић у дијалогу са снајком Даницом.

– Бојим се, снајка, да су Илију ухватили и ликвидали – каже Ђура Даници у једној од антологијских сцена “Балканског шпијуна”

Print

А пре тога Илија износи сличну сумњу.

– Па они ће покушати да ме ликвидирају! – убеђен је Илија, човек који никада није постао премијер.

Мада има предиспозиције.

– Како да те ликвидирају? – пита Даница.

– Да ме убију! – каже Илија забринуто.

Илија је, наравно, и данас жив, богу хвала, ено га на Јутјубу. Последњи пут је виђен како четвороношке иде да блокира аеродром.

И неки овдашњи уредници, као Илија Чворовић, изгледа, имају подстанара, углавном у пределу темена, па свакодневно јављају Ђури да блокира аеродром. А понекад и Ђура јавља њима.

Неки су вероватно убеђени да им је Џон Ле Каре рођак по бабиној линији, па смо ових дана од овлашћених бранилаца власти по службеној дужности сазнали, под насловом “Убијање Вучића”, што се у стручној литератури зове “манија гоњења”, да у тајном плану Европе, Америке, Азије, Аустралије, Африке и Антарктика учествују сви расположиви капацитети којих се Драган Ј. Вучићевић досетио док се на јутарњем колегијуму чешао у пределу подстанара. Тачније темена.

-Пиши, овако! – диктирао је уреднику политичке рубрике у перо: “У убијању премијера посредством Америке и Европске уније учествују Бранислав Трифуновић, Зоран Кесић, Љубиша Прелетаћевић Бели, Миодраг Петровић Чкаља…”

– Али он је умро! – показаће општу културу уредник политичке.

– Добро, нема везе, њега избаци. Убаци Минимакса!

– Али, и он је умро!

– А Бени Хил?

– И он је умро!

– А Омар Шариф?

– И он је умро!

– Видиш, то је интересантно! Америка и ЕУ редом ликвидирају сва лица која користе за убијање премијера! Ово је одлична тема за сутрашњу насловну! – узвикнуће Вучићевић.

Колики кретен треба да будеш па да помислиш да глумац Бранислав Трифуновић и Зоран Кесић учествују у завери ЕУ и САД за убијање премијера – написао би Драган Ј. Вучићевић својом препознатљивом поетиком у сопственој колумни егзотичног назива “Доста злочина”, само да та информација није изашла у Информеру, листу за напредњаке свих узраста.

А глупо је да неко у сопственој колумни напише реченицу: “Колики треба да будем кретен па да поверујем да глумац Бранислав Трифуновић и Зоран Кесић учествују у завери ЕУ и САД за рушење премијера (читајте на странама 2 и 3)”.

1244121_32-trc

Те су у Србији сви под сумњом за међународну заверу, укључујући и оног што отвара палачинкарницу.

„Овај што отвара палачинкарницу у нашој улици, његов човек. Финансира шпијунске радње” – како је то једном лепо рекао Чворовић Илија. Заборавио је само да дода: финансира шпијунске радње против реформи.

– Додај на тај списак оног што отвара палачинкарницу – наставиће Вучићевић да диктира уреднику политичке рубрике, тако да је у Информеру од четвртка на списку људи који учествују у свеобухватној акцији “убијања премијера”, поред Кесића & Трифуновића, фалио само онај што отвара палачинкарницу.

Он ће вероватно да изађе у следећем броју.

– Премијера хоће да убију Давенпорт, Скот и онај што отвара палачинкарницу! – гласиће наслов на насловници Информера, листа који вероватно у севернокорејском издању редовно чита и Ким Џонг Ун, само му се увек чини да уредништво мало претерује.

Мучки насртаји на премијера свих заинтересованих лица од Америке до Антаркрика дешавају се у Информеру углавном када премијер сазна да је неко од његових најближих сарадника “комплетан идиот” (цопyригхт бy Александар Вучић). Тако да ће се по свему судећи будући мемоари његових људи од поверења звати: “Слике из живота комплетних идиота”.

– Другови, ако нам неко дође главе, биће то мангупи у нашим редовима – рекао је својевремено товариш Лењин, док ће товариш Вучић то малко преправити: „Другови, ако нам неко дође главе, биће то комплетни идиоти у нашим редовима“.

informer-2016-06-09-korica-400

Иза сваког успешног мушкарца стоји Драган Ј. Вучићевић, то је несумњиво, а од пре неки дан је јасно да и иза сваког неспешног мушкарца стоји Драган Ј. Вучићевић. Јер, од када је премијер сазнао делимични идентитет “комплетних идиота” који су рушили Херцеговачку, а притом саопштио да већину познаје лично, на сцену ступају снаге осовине Пинк – Информер, медији који у свим кључним моментима за наставак реформи имају задатак да блокирају аеродром..

Само да Вучићевићу не јаве да блокира аеродом баш у тренутку када би требало да полети први авион Ер Србије за Америку у коме ће седети премијер са картом коју је пазарио од сопственог џепарца. Већ можете замислите премијерову реакцију:

– Не знам ко је блокирао аеродром у овом историјском тренутку. То је могла да уради или нека комплексна личност или неки комплексан идиот! Истрага ће показати ко је у питању! – изјавиће премијер на конференцији за штампу у кокпиту.

Истрага ће наравно показати да иза блокаде аеродрома стоји комплексна личност.