Прочитај ми чланак

Јасмина Васовић кандидат за министарку правде!? Награда за контраверзе с Вучићем

0

Врховни вођа решио је да, ако СНС победи на изборима, награди и своје блиске пријатеље из несуђене му правничке професије. Тако ће нови кандидат за министарку правде бити Јасмина Васовић!

Уколико СНС победи на изборима, садашњој председници Врховног касационог суда Јасмини Васовић смеши се фотеља министарке правде. У напредњачким круговима се шушка да тренутна министарка Маја Поповић није сарадљива, те ће Вучић наградити своју дугогодишњу другарицу.

Ово и не чуди, јер Васовић је Вучићу током своје каријере учинила доста услуга. Она је судија која је правоснажно ослободила Станка Суботића Цанета за шверц цигарета, а господара севера Косова Звонка Веселиновића за превару.

Вртоглави успон по Вучићевом налогу долази због пријатељства са тадашњим шефом БИА Александром Ђорђевићем, када Васовић постаје први и једини судија Вишег суда који је испитивао за полагање правосудног испита, а затим прелази у Апелациони суд.

Као судија Апелационог суда правоснажно је потврдила ослобађајућу пресуду Звонку Веселиновићу за превару и противправно присвајање 32 камиона у власништву Хипо Алпе Адриа лизинга.

Ипак, највећи скандал, али и највећу услугу Александру Вучићу направила је кад је у најкраћем, никад забележеном року, као члан већа потврдила шокантну ослобађајућу пресуду Станку Суботићу Цанету за шверц цигарета.