Прочитај ми чланак

Јасан одговор Вучићу: Ковић, Ломпар, Самарџић … основали Покрет за одбрану КиМ

0

Сви смо свесни да је режим у Србији на челу са председником наше напаћене државе, ушао у последњу фазу предаје јужне српске покрајине великоалбанском покрету.

Током осам година аутократске владавине, није се нашла политичка снага кадра да стане на пут овом историјском безумљу. Савремени скоројевићи бацају наше духовне и културне бисере пред модерне варваре, са заједничком идејом да ступе у цивилизацију нових пагана.

Нико да их заустави на путу издаје земље богатог средњовековља, потом дугог робовања, херојства и устанака, васкрса државе и обнове нације у негдашњем европском духу – пише у прогласу Покрета за одбрану Косова и Метохије, основаног у недељу, 14. јуна, у манастиру Сланци крај Београда.

Пред десетинама окупљених, који су самим присуством пристали да буду чланови скупштине покрета, изабрано је Председништво које чине петорица позивара, професори Београдског универзитета Слободан Самарџић, Милош Ковић, Мило Ломпар, Богољуб Шијаковић и Часлав Копривица. У обраћањима, чланови председништва рекли су да је ово у ствари наставак Апела за одбрану Косова и Метохије, који је на Божић претпрошле године уздрмао српско јавно мнење и изазвао велику подршку родољубивог дела јавности, али и узнемирану реакцију владајућег режима у Србији.

Као једини, превасходни и коначни циљ, истакли су – очување Косова и Метохије у саставу Републике Србије.