Прочитај ми чланак

ЈАНКОВИЋ: Политика Александра Вучића је карикатурална

0

Покрет слободних грађана (ПСГ) и Грађански блок 381 са највећом забринутошћу прате развој догађаја око Косова, посебно изјаве Александра Вучића које показују да он неће презати од тога да Србију увуче у трагичан конфликт.

„Вучићева политика јесте карикатура праве државне политике, али ми стварно клизимо ка новој трагедији Србије“, рекао је Јанковић и додао да се „иза мусолинијевске театралности и фарсе, крије озбиљна опасност да Вучић на крају пригрли ратну опцију као свој последњи излаз“.

Стављање снага безбедности и војске Србије у највиши степен приправности део је тог лошег сценарија, и провокације са косовске стране не могу их оправдати, оцењују ПСГ и ГБ 381.

Дизање војске на ноге делује посебно узнемирујуће ако се има у виду Вучићева изјава да ће мир бранити „готово“ по сваку цену, што практично значи да се Србија под његовим вођством одриче политике мира, наведено је у саопштењу ПСГ.

Реални, несумњиво тешки проблеми Срба на Косову не могу се решити оружјем, и та лекција из последњег рата није битна Вучићевом режиму, оцењује ПСГ и наглашава да „Вучић и у овој ситуацији показује да није дорастао, да није способан за вођење државе, односно да је води на наопак начин“.

После шест година његове владавине стање је са Косовом сваким даном само горе, па смо доведени тамо где Вучићева политика једино и може да доведе – на ивицу сукоба са несагледивим последицама. Само демократски и грађански настројени режими у Београду и Приштини могу трајно решити конфликт, на корист људи и албанског и српског народа, закључено је у саопштењу ПСГ.

             ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!