Прочитај ми чланак

Јакшић јавља са Косова: Вучићев изасланик бежао пред Србима, спасио га владика!

0

др Марко Јакшић ексклузивно за Србин.инфо извештава шта се на Бадње вече дешавало на Косову и Метохији.

Два српска дечака са Бадњаком у руци су данас рањена у Готовуши код Штрпца од стране Арнаута (33) који је аутомобилом пролазио поред њих, што је веома узнемирило сав српски народ на Космету, у Србији у региону и широм света.

„Ово је још један злочин над Србима, над српском децом на Косову и Метохији и  то је порука Албанаца у етнички чисто српском селу Готовуша, које се налази на улазу у општину Штрпце“, каже Јакшић. 

На Бадње вече у цркви у Зубином Потоку је служио владика рашко-призренски Теодосије, а српски народ је дошао на паљење Бадњака у огромном броју (неколико хиљада) и Вучићевом изасланику Петру Петковићу јасно поручио шта мисли о издајничкој политици Александра Вучића.

„На паљењу Бадњака у Зубином Потоку је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић као Вучићев изасланик желео да се обрати српском народу у порти, који је дошао у огромном броју. Али, Срби то нису дозволили, извиждали су га и рекли јасно шта мисле о Вучићевој политици. Владика Теодосије је покушавао да смири народ, међутим није успео“, прича Јакшић за Србин.инфо.

 

Више о томе шта се дешавало на Бадњи дан на КиМ и шта је још рекао др Марко Јакшић погледајте у видео прилогу горе.

У потресном видео прилогу доле је мали српски дечак из Готовуше  окружен лекарима који му на Бадњи дан збрињавају љуту рану од албанског метка. Његов једини „грех“ је што је православни Србин који је у маленој руци носио Бадњак уочи Божића.