Прочитај ми чланак

Јаков Милатовић: Запад зна ко сам; Одазваћу се позиву да посетим Србију

0

Новоизабрани председник Црне Горе, Јаков Милатовић, казао је да је победу на изборима очекивао и да му је драго што је она била убедљива. Поручио је да Запад зна ко је ЈАков Милатовић и да ће му прва званична посета бити Бриселу, те да Црна Гора мора снажније закорачити ка Европској унији. Додао је да ће се одазвати и позиву да посети Србију.

Још у октобру су, како је казао, донели пораз ДПС-у у главном граду Црне Горе.

Фото: Јутјуб

„Победа од јуче била је још убедљивија, и драго ми је што су моји суграђани толико гласали за мене. Када за вас гласају они који вас најбоље познају, то доста говори о исправности оног што радим“, истакао је Милатовић у интервјуу за РТЦГ.

Кампања је била усмерена да бирачи из првог круга то исто ураде у другом.

„Један део људи је изашао како би дао допринос да се заврши ера Ђукановићевог режима у Црној Гори, други да подрже визију љепшег и богатијег живота у Црној Гори“, истакао је Милатовић.

После јучерашње победе, додаје, не зна шта је Ђукановић могао да уради, сем признања пораза.
„Сигурно да бих урадио исто. Након августа 2020. године, закорачило се у једну нову еру демократичности. То је процес кроз који смо много раније требали да прођемо“, сматра Милатовић.
Запад, поручује он, зна ко је Јаков Милатовић.

„Важно ми је да и Црна Гора зна ко је Јаков Милатовић и које политике представља. Све честитке иду у прилог томе да наши стратешки партнери и суседи гледају добро на промене које се дешавају“, додаје.

Милатовић, како је рекао, очекује честитке и од осталих председника држава региона.
„Препознат сам као човек који жели да стави фокус на добросуседске односе“, истакао је.

Прва посета биће посета Бриселу, поручио је новоизабрани председник Црне Горе.

„Преговоре смо почели 2012. године, дуго су били замрзнути… Мислим да су ствари почеле да се мењају на боље, поздрављам оно што ради тужилаштво на пољу владавине права… И верујем да снажније морамо да закорачимо у том правцу и да као председник за прву посету одаберем Брисел“.
Милатовић је оценио да је јучерашња победа „симбол великог искорака“.

„Када сам преузео одговорност, био сам спреман на победу. Када преузмем неку ствар, спреман сам да је изнесем до краја. Историјски је променити режим након 30 година, а победа говори са коликом сам фокусом и стрпљењем ушао у цели процес. Показао сам дозу зрелости и нашег друштва и тренутка у којем су били. Победама сам ставио ДПС у једну политичку прошлост и драго ми је због тога“, рекао је.