Прочитај ми чланак

JAДРАНКА ШЕШЕЉ: Од почетка смо сумњали да је прича о пуштању на слободу подвала!

0

jadranka-seselj

Супруга лидера СРС Војислава Шешеља, Јадранка Шешељ у интервјуу за недељеник „Сведок“ каже да су она и њен супруг од почетка сумњали да је прича његовом о пуштању на слободу нека врста „подвале“ Хашког суда и Владе Србије.

– Када је речено да је судско веће донело одлуку да ће га пустити на слободу до изрицањапресуде, а да он то није тражио – то је већ био разлог за неку сумњу и питање – шта иза тога стоји. Војислави ја нисмо много причали о томе , али сам била од почетка врло уздржана. Све ове године од Трибунала у Хагу можеш да очекујеш само подвале и пакост. За мене је Хашки трибунал сам пакт са ђаволом, поготово од кад је Воја отишао тамо. Он није имао могућност да изнесе одбрану , ускраћена су му права, морао је да штрајкује глађу…И сад тај исти Трибунал, који је све то учинио, одлучио је да Воју пусти, а да он није то тражио. Нама је од почетка ово деловало као нека велика подвала -каже Јадранка за Сведок.

Она каже да за њу нема разлике између Хашког суда и актуелне српске власти.

– Мени су ови у Београду и они у Хагу слични и сличне ствари могу да очекујем од њих. Чини се да се покушава да се вештачки изазове неки хаос. То смо видели већ кроз извештаје у медијима о наводним Војиним претњама да ће појести децу неких политичара – каже она.

Према њеним речима, Шешељ би радије остао у Хагу него да буде доведен у Србију у много строжије услове кућног притвора.

– Он је рекао да апсолутно неће да изађе под оваквим условима. Не знам, можда могу да га изнесу оданде… Али зашто би долазио овде да би био у затвору? Свако јутро кад се чујемо и причамо он је убеђен да нема ништа од овога. Ја му кажем да ће можда бити, а Војислав ми каже “ Мени је бољи притвор у Хагу него притвор у Београду“. Онда је шаљиво додао: „Овде ми стално мењају стражара, а ту бих био стално саистом женом“ – каже Јадранка.

Она за Сведок говори и о томе како породица подноси одсуство Војислава Шешеља, надама за слободу, притисцима, очекивању пресуде, односима са људима из власти.

(Сведок)