Прочитај ми чланак

Јадранка Јоксимовић ударила на Малог: Неће му проћи да ми подмеће „фотељаштво“

0

После Јелене Триван и Тање Мишчевић, које су у власт напредњака ушле прешавши са супротног политичког спектра, на „удар“ бивше министарке за европске интеграције Јадранке Јоксимовић дошао је и министар финансија Синиша Мали, пише дневни лист Данас.

Јоксимовић је навела да разуме да Мали не разуме штошта, па ни њене ставове, али да из тог неразумевања подмеће њој „фотељаштво“ и неколегијалност неће проћи, реагујући на изјаву Малог који је коментарисао њене скорашње иступе, пише Данас.

Foto: Youtube

Он је навео да је „СНС најјача странка, и оно што видимо и знамо је да свако има право на своје мишљење“.

„Ако се донесе неки искрен став, треба да будемо заједно у свему. Ја такво понашање не разумем. Без обзира шта неко о некоме мисли, то није за медије, јавност. Нећу своје бивше колеге и колегинице да нападам у медијима. Ја разумем да неко остане без функције, нико се није родио са функцијом. Код нас је све слепљено за фотељу“, рекао је министар Мали.

Уследио је одговор Јоксимовић на њеним друштвеним мрежама.

„Дакле, разумем ја да Синиша Мали не разуме штошта, па ни моје ставове, неразумевање и незнање је неприкосновено људско право. Али да из тог неразумевања подмеће мени ‘фотељаштво’ и неколегијалност неће проћи без одговора. Ја сам понуђену функцију одбила, хвала лепо, док је исти Мали изигравао моћног ко-председника странке и нудио функције својим личним другарима и другарицама, и то баш иза леђа својим страначким колегама. Али, ако је Мали мислио да су ми Триванка и Мишћевић, пошто сам о њима нешто коментарисала, страначке колегинице, онда се он нешто збунио, или је у међувремену мене избацио из странке, а Мишчевићку учланио, и Триванку унапредио. Можда је то и реалност странке којом Мали управља и коју заступа. Видећемо“, написала је Јоксимовић.

Она је недавно актуелни министарку за европске интергације Тању Мишћевић назвала антиталентованом климоглавом службеницом.

А за рођенданску прославу бивше потпредседнице ДС, сада директорке Телекома Српске и саветнице премијерке Ане Бранбић, Јелене Триван, написала је да су „бивши мрзитељи Вучића и СНС као ова несретна појава Јелена Триван, сада и уназад неколико година перјанице неког новог СНС са мултипликованим јавним функцијама“.