Прочитај ми чланак

ЈАЧИ ОД ДЕДА МРАЗА! Палма донео снег у Јагодину и позвао народ на скијање!

0

Председник Скупштине града Јагодина Драган Марковић Палма позвао је данас грађане да заједно са својом децом дођу у тај град на скијање и санкање!

– Поштовани пријатељи, пошто у Србији нема снега осим на неколико планина, ако вам је стало да ваша деца скијају и санкају се у централној Србији, у најлепшем граду поред Белице, Лугомира и Мораве, од овог тренутка у Јагодини почео је да пада снег – поручио је Палма и додао да је отварање мини ски стазе са мини жичаром 9. јануара 2018. године у 10 часова, а да ће ски пас бити бесплатан.

Марковић, који је и председник Јединствене Србије, истиче да су средства за набавку опреме за скијалиште обезбеђена од донатора и да ни један динар није потрошен из буџета града Јагодина.

Спортски директор Јагодинског спортског савеза Зоран Глигоријевић изјавио је да је у излетишту „Поток“ у Јагодини, данас монтиран систем за вештачко оснежавање и да ће за Божић у овом делу града бити снега за санкање и скијање.
Систем је мобилни, домета 50 метара, „Сноw маx“ техологије и увезен је из Пољске, а монтажу су обавили стручњаци фабрике „Феман“ из Јагодине.

– Систем смо набавили, захваљујући ангажовању Скупштине града и председника Скупштине Драгана Марковића – Палме и отварамо школу скијања – рекао је Глигоријевић, који каже и да је скијашка стаза дуга 100 метара.

Каже и да размишљају да наредне године пронађу неку још бољу локацију за скијање.
Глигоријевић напомиње да су тренутно проблем високе температуре за овај део године, јер систем може да прави вештачки снег само на минус један или два степена, због чега ће се, каже, машине укључивати ноћу.