Прочитај ми чланак

Извлачи и последње адуте – Вучић упрегао Шешеља да га спашава

0

Александар Вучић толико се уплео у односе са мафијом, у корупционашке афере, у односе са, за његов укус недовољно послушним сарадницима око поделе плена, да напросто оставља утисак дезоријентисаног и уплашеног човека који више не зна шта ради. То је отишло толико далеко, да је неверујући више никоме, упрегао свог политичког оца и осуђеног ратног злочинца Војислава Шешеља да га спашава од видљивих и невидљивих непријатеља.

Размилео се црвени четнички војвода по Вучићевим телевизијама и таблоидима да брани Вучића, баш као некада Милошевића. Верује се, за пристојну накнаду, као у стара, за њега веома срећна времена када су људи гинули, несреће се умножавале, а државна територија се смањивала.

Али није ни Шешељ оно што је некада био, ни сенка… Делује отужно, истрошено и потпуно неуверљиво док отаљава посао и убеђује грађане Србије да је Вучић угрожен од мрачних сила, да хоће да га отрују, да му о глави раде стране обавештајне службе, али и најближи сарадници и дугогодишњи бизнис партнери – новопечени љубитељи најскупљих вина, закупци највећих сефова у домаћим и страним банкама, власници ексклузивних вила и аутомобила, а однедавно чак и приватних авиона.

За Стефановића др Небојшу, Шешељ проповеда да је био одан Вучићу све док није отишао на пут у Америку, а одатле се вратио као други човек.

– Тамо је врбован и вратио се са инструкцијама по којима је одмах почео да поступа. Иако се чини да се обруч око њега стеже, он се и даље осећа сигурним због странаца који му чувају леђа – додаје Шешељ, истичући да је у ту особу Вучић имао огромно поверење јер му је био саборац и док су обојица били у СРС-у.

– Међутим, за разлику од Вучића који је био на важној позицији као генерални секретар странке, овај је ишао по бурек или намештао микрофоне на конференцијама за штампу.

Ако је нешто из Шешељевог проповедања тачно, верујемо да је тачна прича за бурек и намештање микрофона у Српској радикалној странци у време љубави са Слободаном Милошевићем и Миром Марковић.

Ипак, црвени војвода је, случајно или намерно заборавио да каже да је тада под његовом гвозденом палицом била јасна подела посла и да је Александар Вучић био задужен да доноси гајбе пива њему и тада недипломираном Томиславу Николићу.

Али времена су се променила… И тек ће да се мењају.