Прочитај ми чланак

Излепили Владу Србијe: Једемо увозно лоше месо уместо говедину нашег сељака

0

Потпредседник Странке слободе и правде Дејан Булатовић данас је, у уторак 25. августа упитао Министарство пољопривреде зашто касне субвенције за пољопривреднике, да ли то министарство има решења за проблеме настале у сточарству, да ли се говедина увози у Србију и колико и где Србија извози меса.

Он је на конференцији за новинаре испред Министарства пољопривреде навео да у Србији има 200 села у којима нема „нити једног домаћина“, да земљу у њима више нико не обрађује и да у односу на 2012. у Србији данас има 60.000 мање малих пољопривредних газдинстава.

Булатовић је истакао и да 2.000 села у Србији нема пошту и да 500 села нема асфалтирани пут и захтевао од министра пољопривреде да каже када ће та села добити поште и путеве.

Према његовим речима, 80 одсто пољопривредника у Србији користи стару механизацију, а „субвенције користе само чланови Српске напредне странке (СНС) и они који су јој блиски“.

Он је рекао да омладина из села данас одлази „вероватно да ради у неким фабрикама у иностранству, да мотају каблове“, а да се села гасе, уместо да се Србија поноси пољопривредним газдинствима.

Булатовић је рекао и да пољопривредног произвођача „данас нема ко да наследи“ и да се дешава да „велики тајкуни са 500 и више хектара“ увећавају своје поседе и да ће „сву ту силну земљу“ једног дана обрађивати „10 или 15 људи“.

„Министар Недимовић је први на листи СНС, краде гласове и то је његов једини циљ, а да се оправи српско село и пољопривреда, он о томе не мари, нити жели да се бави тиме. Човек се не меша у свој посао“, рекао је Булатовић.

Он је навео да ће Србија „једног дана бити демократска и слободна“ и да ће министар пољопривреде Бранислав Недимовић морати да „пред истражним органима“ одговори на данас постављена питања.