Прочитај ми чланак

Издајник! Вучићу донели лисице због позива на косовске изборе! – Млађан Ђорђевић

0

Покрет Ослобођење одржао је данас испред Председништва Србије протест поводом парламентарних избора на Косову и позива Александра Вучића и Владе Србије упућених грађанима Србије, да гласају на тим изборима.

Неколико десетина присталица овог покрета носило је транспарент са Вучићевим ликом и натписом „Издајник“, док је са скупа поручено да би Срби требало да бојкотују илегалне косовске изборе.
Председник Ослобођења Млађан Ђорђевић обратио се скупу поручивши да режим у Београду, након предаје енергетског система на северу Косова крајем прошле године, поново ради на креирању независне албанске државе на Косову и Метохији.

„Александар Вучић позива Србе да гласају и учествују на изборима за парламент такозваног независног Косова. На тим изборима може да се гласа само са косовским документима, а режим преко криминалаца из Српске листе приморава Србе на Космету да гласају. То је страшан вид притиска да се прихвати такозвана косовска држава“, истакао је Ђорђевић.


Он је додао и да власт у Београду „обмањује и лаже грађане“, говорећи да се ради о покрајинским изборима.

„Покрајинске изборе расписују институције Србије, што данас није случај. Ово данас су избори за органе албанске пара-државе на територији Републике Србије, а Вучић њима пружа легитимитет и подршку.“

Ђорђевић је објаснио да Вучић тиме врши кривична дела признавања окупације и угрожавања територијалне целине, за која су у кривичном законику предвиђене затворске казне.
Са скупа је Александру Вучићу поручено да ће „кад-тад одговарати за издају Косова и Метохије пред правосудним органима“, а на огради Председништва су као порука остављене полицијске лисице.