Прочитај ми чланак

ИЗДАЈНИК Вучић слагао да иде код Макрона, у Паризу се састаје са Куртијем!

0

Александар Вучић се данас хвалио да иде у Париз код Емануела Макрона јер га је он "лично позвао", не спомињући ни Куртија ни Макронов предлог о независном Косову који је добио недавно. Вечерас је Аљбин Курти објавио да иде у Париз на позив Макрона који ће, по свему судећи, организовати трилатерални састанак са њим и Вучићем.

„Осим рада и вечере могућ је и трилатерални састанак са председником Србије који је позван у Париз. Спреман сам и увек заинтересован за дијалог о споразуму за потпуну нормализацију односа између Републике Косово и Србије, уз МЕЂУСОБНО ПРИЗНАЊЕ“, написао је Курти.

Курти је додао да су на столу два предлога, његов за општи оквир споразума представљен на састанку 18. августа 2022. године у Бриселу, као и француско-немачки предлог који има подршку Сједињених Америчких Држава и Европске уније (садржај уговора видети испод текста). Оба предлога подразумевају да Србија призна тзв. Косово.

Курти на Мировни форум у Паризу путује заједно са супругом и шесточланим тимом, како је истакао.

Данас је процурео у домаће медије садржај француско-немачког предлога о признању тзв. Косова, који је Вучић крио од Срба.