Прочитај ми чланак

ИЗДАЈНИЧКИ ПРОЈЕКАТ: Вучић намерно урушава ЕПС у намери да га прода?!

0

Да ли је на помолу планско урушавање ЕПС-а, девалвирање вредности компаније и продаја на парче предузећа које никада не би смело да буде приватизовано?

Још крајем прошле године потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић оценила је да најављене промене у организацији Електропривреде Србије, првенствено издвајање дистрибутивног система, представљају увод у приватизацију тог предузећа.

Оценила је да је закључком владе од прошлог четвртка, почело „распарчавање највредније компаније коју Србија има“.

„План је да ишчупају дистрибуцију и да је претворе у ново предузеће. Тиме ће највише бити погођени рудари и термаши, али и 13.000 запослених у делатности дистрибуције које очекује неизвесна будућност.

Лаж је да организационе промене у ЕПС-у тражи ЕУ, да су у питању реформе којима се смањују трошкови пословања и да радници тог јавног предузећа не морају да брину за своју будућност.

Истина је да је 2016. године ЕПС са истом организацијом пословао позитивно, а да је данас губиташ. Приходи се нису смањили јер струја није појефтинила већ су расходи повећани од кад је Милорад Грчић на челу ЕПС-а. Тај новац је завршио у џепу братије Брнабић, Кисић, фирме Ултра коп“, казала је Мариника Тепић.

Нема сумње да би продајом ЕПС-а, Вучић добио нову туру подршке из иностранства у наставку сакађења и уништавања Србије.