Прочитај ми чланак

ИЗДАЈА: За изборе Републичка изборна комисија (РИК) прогласила КиМ за иностранство

0

Иако су поједини опозициони чланови РИК-а указали на очигледну незаконитост предложеног решења о бирачким местима на Космету и ставили предлоге да се иста отклони (Марко Пушица, Жељка Радета, Миодраг Петровић, представници изборне листе Метла 2020 и други), представници режима и фантомских опозиционих листа су на јучерашњој седници РИК-а ипак усвојили решење о одређивању бирачких места на територији Космета и у иностранству, изједначавајући тако окупирану јужну српску покрајину са иностранством.

На овај начин, РИК је правним путем признао лажну државу која почива на насилној сецесији НАТО и оружаној побуни шиптарских сецесиониста.

У режимским и опозиционим медијима је остала незапажена јучерашња седница РИК-а, иако су на дневном реду била бирачка места на окупираном Космету. Овим питањем се нису позабавиле ни прозападне НВО којима су уста веома често пуна демократије и људских права, попут ЦРТЕ, ЦЕСИДА и сличних, али нису се чуле ни реакције оних који бојкотују предстојеће изборе.

Важност ове теме није само у вези са изборним процесом и његовом ваљаношћу, већ са много значајнијим питањем српске државе, права њених грађана и државне територије. Опасност коју доноси овакво решење је тешко отклоњива, јер се наша јужна аутономна покрајина тренутно налази под окупацијом, а што представницима режима и лажне опозиције у РИК-у очигледно није сметало, па су без размишљања усвојили ово неуставно и незаконито решење.

Против овакве праксе је одмах реаговао Марко Пушица и предложио да се одлучивање о бирачким местима на Космету и иностранству раздвоји, јер је Космет под окупацијом и као део Србије никада неће бити иностранство.

На ову незаконитост је указала и Жељка Радета из СРС у својој дискусији, као и Миодраг Петровић који у РИК-у представља изборну листу Милана Стаматовића, а на исти начин су реаговали и други чланови ове комисије.

За неуставно и незаконито решење нису гласали нин прердставници изборне листе Метла 2020.

И поред свих покушаја ових чланова РИК-а да се спречи доношење овог неуставног и незаконитог решења и изборни процес врати у уставне и законске оквире, представници режима и лажне опозиције су ипак гласали ЗА и признали да је за њих Космет иностранство!