Прочитај ми чланак

ИЗБОРИ У БиХ и ФЕДЕРАЦИЈИ БиХ: Води кандидат СДА и Хрват којег подржавају Бошњаци

0

Генерални секретар СДА Халид Гењац је казао да на основу више од 150 хиљада обрађених гласова за члана Предсједништва БиХ из реда бошњачког народа води Шефик Џаферовић испред Дениса Бећировића.

Он је казао да је Шефик Џаферовић први са 42 посто гласова, други Денис Бећировић с 33 посто, а Фахрудин Радончић трећи с 11 посто освојених гласова.

klix.ba

„Ријеч је о прилично значајном резултату. Могу рећи да су резултати бољи него што смо очекивали када је ријеч о члану Предсједништва БиХ из реда бошњачког народа“, додао је Гењац.

Он је казао да се може наговијестити побједник за члана Предсједништва БиХ из реда бошњачког народа с обзиром на то да Џаферовић константно води уз разлику близу 10 посто.

Када је ријеч о избору члана Предсједништва БиХ из хрватског народа, према ријечима Халида Гењца, на основу досадашњих пребројаних гласова води Жељко Комшић (који има јако упориште код Бошњака)  са 65 посто гласова испред Човића који има подршку 25 посто гласова, а трећа је Диана Зеленика са четири посто.

А о изборима у Српској прочитајте  ОВДЕ:

 

klix.ba

Чолак: Очекујемо да је највећи број Бошњака гласао за бошњачке кандидате за Предсједништво

Члан ХДЗ-а Бариша Чолак казао је да по окончању пребројавања гласова очекује побједу Драгана Човића, као и очекивање да су Бошњаци махом гласали за бошњачке кандидате за члана Предсједништва, а не за Жељка Комшића.

„Задовољни смо и излазношћу, као и резултатима којима до сада располажемо. Водили смо озбиљну кампању и допринијели смо доброј излазности. Можда је киша мало успорила излазност, али у суштини смо задовољни“, казао је Чолак.

Поручио је да су у ХДЗ-у сигурни да ће Човић добити огромну подршку на хрватским бирачким тијелима те да нико неће имати ни приближан број гласова.

 

„За бошњачко бирачко тијело немамо информације, али се надамо да су Бошњаци гласали за кандидате из реда бошњачког народа, а не за Комшића.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!