Прочитај ми чланак

ИЗ ДСС И ДВЕРИ један председнички кандидат

0

Национална опозиција већ се спрема за председничку трку.

n

Бошко Обрадовић (Двери) и Александар Поповић (ДСС)

Демократска странка Србије могла би после седнице Главног одбора 1. октобра да иницира са Дверима договор о заједничком кандидату за председничке изборе – сазнају „Новости“.

Према нашим информацијама, идеја ДСС је да може да се нађе и неки ванстраначки кандидат који би представљао патриотски блок на изборима.

Милош Јовановић, који би требало да на истој седници ГО ДСС буде изабран за потпредседника странке, каже за „Новости“:

– Моје мишљење је да су Двери за ДСС први и природни саговорник за разговор о председничком кандидату и то би требало да буде и прва адреса на коју се обраћамо. Наравно, о свему треба да одлучи ГО ДСС.

Бошко Обрадовић, лидер Двери, који је већ истакао своју кандидатуру за председника, каже за „Новости“ да је спреман за сусрет са руководством ДСС на ову тему:

– Сви који смо против уласка Србије у ЕУ и НАТО, за очување КиМ у саставу Србије, социјални и економски патриотизам, породичну политику и стратешку сарадњу са Русијом – морали бисмо имати заједничког председничког кандидата, а да то није лажна опозиција оличена у Војиславу Шешељу који је у директном политичком дилу са СНС. Апсолутно сам расположен да разговарам на првом месту са ДСС, али и другим патриотским организацијама о заједничком председничком кандидату. Као што сам спреман да будем заједнички кандидат патриотске опозиције, тако сам вољан и да се одрекнем кандидатуре у корист оног који би боље заступао ове кључне националне идеје од мене.

У случају да се не постигне договор ДСС би имао свог кандидата, а најчешће се помиње Александар Поповић.