Прочитај ми чланак

ИЗ БУЏЕТА плаћено Кокези више од МИЛИОН ЕВРА за таблете који не раде?!

0

Потпредседница Градског одбора Београд Странке слободе и правде Ана Гођевац навела је данас да су у ЈКП Градска чистоћа стигли таблети који су плаћени, како истиче, 30.000 евра по комаду (50 набављено) и да на њима наводно не ради софтвер.

„Фамозни таблети који су плаћени чак 30.000 евра по комаду данас су стигли у сектор ‘ципелићи’ Градске чистоће. Оно што ове таблете чини ‘још вреднијим’ је чињеница да ни на једном не ради софтвер, због кога су таблети и купљени“, навела је Гођевац у писаној изјави.

printscreen: Kurir portal

 

 

Она је истакла да је Градска чистоћа платила таблете Леново модел TOM10 FHD PLUS са футролом и софтвером у укупној вредности од, како истиче, 150 милиона динара од конзорцијума на челу са „Кокезиним Проинтером“.

Под претпоставком да имате уређај који ради и сами можете проверити да је редовна малопродајна цена овог модела око 200 евра. Претпостављамо да је онда онај остатак од 29.800 евра вредност софтвера, који, за те паре, не ради и футрола, које нису ни испоручене. Да све ово збиља почиње да поприма сценарио Монти Пајтона говори и одговор руководства на питање радника шта да раде са таблетима које не могу да користе – ‘Ништа. Носите их кући’. Шта би онда био циљ ове набавке уопште? Није јасно, а неће ни бити све док је ова градска власт на челу Београда“, навела је Гођевац и додала:

„Зато већ 3. априла својим гласом можемо зауставити ово сада већ надреално пљачкање свих нас.“

Подсетимо, раније ове године Жељко Веселиновић, председник Удружених синдиката Србије “Слога”, открио је у интервјуу за Нова.рс афере које се дешавају у ЈКП Градска чистоћа на чијем челу се налази истакнути напредњак Марко Попадић.

Последња у низу је била набавка таблет рачунара чија је цена по комаду била 32.000 евра, иако је пријављен други износ, а набавка је ишла преко фирме Славише Кокезе који је био саслушан због повезаности са Вељком Беливуком.

„Уређаји су узети да би били као помоћ одељењу које се зове ‘ципелићи’. Ту сви раде по казни, односно, ту су сви они који су се замерили Попадићу. Њихов посао је да иду од радње до радње, да им нуде услуге Градске чистоће, и то иду пешке, зато су прозвани „ципелићи“. То је веома тежак и деградирајући посао, јер сви плаћају избацивање ђубрета преко Инфостана. У тој групи има и бивших управника. Дакле, за ту групу су набављени ти таблети, као да њима помогну. Набављено је 50 уређаја, а у „ципелићима“ има 150 људи. Шта је са остатком? Друго, нико не уме та користи те програме“, истакао је тада Жељко Веселиновић.