Прочитај ми чланак

Иво Јосиповић: Мир Божји Христос се роди

0

463384_ivo-josipovic-milovanovic f

ЗАГРЕБ – Председник Хрватске Иво Јосиповић упутио је данас божићну честитку свим грађанима који Божић славе према Јулијанском календару.

„Божићним поздравом `Мир Божји Христос се роди` упућујем срдачну честитку свим грађанкама и грађанима који Божић славе према јулијанском календару и желим свако добро у Новој 2015. години”, рекао је Јосиповић.

Јосиповић је божићну честитку упутио митрополиту загребачко-љубљанском Порфирију и протојереју Македонске православне цркве Кирку Велинском.

И загребачки надбискуп кардинал Јосип Бозанић је поводом православног Божића упутио честитке патријарху Српске православне Цркве Иринеју и православном митрополиту загребачко-љубљанском Порфирију Перићу.

Председница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је божићну честитку Његовој светости патријарху српском господину Иринеју, митрополитима, епископима, свештенству, монаштву и целокупном православном народу српском, као и свим православним верницима у Републици Српској и Босни и Херцеговини који празнују по јулијанском календару, саопштила је канцеларија за односе с јавношћу.

(Танјуг)