Прочитај ми чланак

ИВАН КОСТИЋ: Властима у Црној Гори је и даље приоритет вођење антисрпске политике

0

Најновије мере Владе Црне Горе да се не дозволи улазак држављанима Србије у Црну Гору је још један политички некоректан потез на који Влада Србије мора да има адекватан одговор. Црногорски политичари су се на овај корак одлучили на наговор својих политичких узора Тачија, Харадинаја и Куртија.

Без обзира на бројне родбинске, културне и пословне везе између Србије и Црне Горе, власт у Црној Гори се одлучује на нови политички корак који дискриминише све држављане Републике Србије у односу на друге земље Европе. Црна Гора на овај начин јасно ставља до знања да јој Срби, српски туристи и српска привреда нису битни за даљи економски развој.

После масовне медијске хистерије и повика на Српску Православну Цркву и хапшење митрополита Амфилохија и епископа Јоаникија, Црна Гора наставља да се отворено обрачунава са свим што има везе са Србијом, чиме јавно представља Србију као главни узрок привредног и моралног посрнућа савремене Црне Горе.

Уместо тога, власт у Црној Гори би требала да се позабави са својим бројним криминалним аферама у којима учествују највиши црногорски функционери и чланови њихових породица.

Србија на све ово не треба више да ћути, поготово што је Црна Гора у много зависнијој ситуацији од Србије и по питању снабдевања основних прехрамбених производа и по питању туризма. Црногорску прехрамбену безбедност одржава Србија, а српски држављани пуне буџет Црне Горе својим одласцима на црногорско приморје.

Уколико Александар Вучић адекватно не реагује на угрожавање српских интереса у Црној Гори, Мило Ђукановић ће сигрно кренути у даље обранчунавање са свим елементима српског идентитета у Црној Гори што може довести и до грађанских сукоба на националној основи који могу изазвати озбиљну регионалну нестабилност на Балкану.