Прочитај ми чланак

ИВАН ИВАНОВИЋ – По паду Вучића одмах реформисати службе безбедности!

0

Хијерархија зла којом се влада Србијом од 1945. године има пипке који су свуда и који досежу до сваког. На самом врху хијерархије је паралелна служба безбедности, односно кадрови УДБЕ који се деценијама смењују и старају да систем који су укоренили опстане. Мрежа контроле је разграната и пружа се од служби безбедности, државних институција, медија и политичких партија.

Хијерархија зла се пружа и дотиче многе друге сфере, укључујући и спорт и културу.
Спортски клубови у Србији деценијама су расадник криминала и служе за прање новца, док се бројне хулиганске групе користе за најгора криминална дела. Почевши од претњи и уцена, рекетирања, нарко трафикинга, пребијања, па све до убистава.


На тај начин сваки вид побуне и стварања политичара који нису од старта под њиховом контролом је практично сведен на минимум.

Последњих недеља сведоци смо да се у првом плану српских медија налази навијачка група и њен вођа и који се јавности представљају као да су настали сами од себе и да нико није знао за њихове активности.

Овај систем деловања преко људи из света криминала је стари рецепт УДБЕ и лица са потерница су најчешће коришћена за убиства српске емиграције широм света, али и других противника комунистичког система. За узврат су добијали државни благослов да могу некажњено да се баве криминалним активностима, некада ван Србије, а по распаду СФРЈ и криминалом унутар државе у којој живе.

Садашњи случај криминалних група и навијача је такође државни пројекат који је започео за контролисање стадиона и навијача како се не би скандирало против “вољеног председника”, а затим се те исте групе користе и за претње политичким неистомишљеницима, пребијања, намештања избора, па све до нарко трафикинга и криминала свих врста.

Некада је макар званично постојала јасна граница где почиње држава, а где криминал.
Данас то више не постоји.

На челу државе имамо човека који је узурпирао државне институције и безбедоносне службе, које су сада искључиво ангажоване за борбу против његових политичких непријатеља и за заштиту и обављање криминалних послова.

Александар Вучић је на челу криминалне хоботнице која по сваку цену гледа како да остане на власти и за то не бира средства.

Међутим, план о доживотној владавини Александра Вучића из дана у дан се топи као санта леда, а његова владавина се ближи крају.

Сасвим је јасно и видљиво да су појединци из безбедоносних структура прекршили сва могућа овлашћења и радили искључиво на томе како Александар Вучић да осигура своју владавину, а њихова имена се провлаче и за везе са људима из подземља који су ударна песница Вучићеве владавине.

Криминал Александра Вучића постао је сувише видљив и више се не може сакрити.

У службама безбедности постоји много честитих и поштених људи којима је мука да гледају шта се ради и ко се под плаштом борбе за Србију бори искључиво за свој интерес.

Да би се Србија вратила у оквире закона и правде потребно је први дан по паду Александра Вучића извршити велику реформу у српским службама безбедности.

Реформа не подразумева само време владавине Александра Вучића већ отварање досијеа од 1945. године и одговорност свих актера који су још живи, а који су умешани у организовање убистава и криминал.

Да ли ће се Србија ослободити после пада Александра Вучића, знаћемо по томе да ли је извршена реформа у службама безбедности.

Све остало је замајавање народа и обмана која на овим просторима траје већ деценијама.
Иван Ивановић
Председник КПН