Прочитај ми чланак

ИСТРАЖИВАЊЕ: Један опозиционар има најбољи рејтинг међу кандидатима за председника

0

Од тренутних кандидата за председника Србије, најбољи рејтинг међу изивачима Александра Вучића има лидер Двери Бошко Обрадовић, показује последње испитивање јавног мњења у Србији.

Према резултатима независног истраживања у које је увид имала редакција „Србин инфо“, Обрадовић има подршку нешто мање од 9 одсто гласача, док лидер СНС може да рачуна на око 33 одсто гласова на изборима.

После председника Двери, највише испитаника је навело да би на месту председника Србије волело да види др Бранимира Несторовића (4,1%), Саша Радуловић и Милица Ђурђевић Стаменковски су на око тро процента, а испод три – Ивица Дачић и бивши предсдедник Борис Тадић.

Иако је до избора остало мало више од два и по месеца, још је нејасно ко ће се све кандидовати на председничким изборима, а чак је и сам Александар Вучић синоћ изјавио да још није преломио да ли ће поново учествовати у трци за првог човека државе или ће бити само носилац листе за парламент.

Такође, део опозиције коју чине Странка слободе и правде, Народна странка, Демократска странка, Покрет слободних грађана и Скупштина слободне Србије, још нису објавили име кандидата, а очекује се да то буде утицајна, нестранчка личност.