Прочитај ми чланак

ИСТИ ДЕДА ЕДВАРД: Бакарец објавио фотомонтажу Маринике и Беливука

0

Шта очекивати од Небојше Бакареца, некад перјанице ДСС, а сада посланик СНС, ако му је предак Едвард Бакарец - усташки натпоручник из Осијека и први одликован фашистичким орденом „Жељезни криж” по доласку у Русију. Небојшин брат, а Едуардов синовац Едуард Бакарец млађи је у маниру стрица био заповедник Осијека 1991. године и бригадир (бригадни генерал) војске Хрватске у последњем рату.

Небојша и Едуард Бакарец

 

А будући да је Вучић јасно рекао да његови нису били у Другом светском рату „ни партизани, ни четници“, а за најближу сарадницу је поставио унуку усташког сатника, није ни чудо што му  је Бакарец мезимче.

Поводом последњег испада Едуардовог унучета и најновијег напада на Маринику Тепић, Драган Ђилас је испред Странке слободе и правде послао саопштење, које објављујемо у целости:

„Чланови Српске напредне странке и њени „аналитичари“ добили су налог од Александра Вучића да свакодневно угрожавају безбедност и живот потпредседнице Странке слободе и правде Маринике Тепић, написао је у саопштењу председник ССП Драган Ђилас.

„Своје крваве трагове о повезаности са мафијом и Беливук кланом покушавају да прикаче опозицији свакодневним лажима и фотомонтажама. Тако је данас високи функционер и народни посланик СНС Небојша Бакарец објавио монструозну фотомонтажу на којој су Мариника Тепић и ухапшени Вељко Беливук приказани у пријатељској атмосфери, а Мариника означена као Беливукова „сека“. То што Небојша Бакарец показује озбиљне знаке менталне поремећености, не лишава га одговорности, јер је овакву лаж пласирао свесно и са јасном намером“.

Одмах потом је исту фотомонтажу објавио и „медијски експерт“ Небојша Крстић, истиче Ђилас, који већ дуго учествује у пропаганди сталног инсинуирања како је Тепићева „икона“ мафије“.

„Сада је јасно да су напредњаци спремни на све могуће злоупотребе да би сачували власт у чијем је освајању и чувању активно учествовао и клан Вељка Беливука“.

„Свакога дана док ССП охрабрује људе по Србији и увећава подршку грађана, изложени смо нападима организованих од стране Српске напредне странке. То нису незадовољни грађани, већ ангажовани провокатори које СНС упошљава да нас вређају и нападају. У недостатку Беливук клана, док не договоре ко ће убудуће обављати послове за које су били задужени Беливук и екипа, СНС се определио за покрет Левијатан“, рекао је Ђилас и позвао надлежне да реагују.

„Још једном позивам све запослене у надлежним институцијама у Србији да почну да раде свој посао, да зауставе прогон опозиције и санкционишу страшне претње које долазе од чланова СНС. Уколико то не ураде, неће сутра бити на удару само Закона о лустрацији, већ и закона којима се санкционише кривична одговорност оних који нису поступали у складу са својом дужношћу“.