Прочитај ми чланак

ИСПОВЕСТ СНС СЕКРЕТАРКЕ: Свако од плате даје пет одсто за СНС, прете ми…

0

У емисији „Подринске специјал“, коју уређује и води Ханибал Ковач на ТВ Шапцу, шира јавност могла је да се увери у закулисне радње и начин на који делује СНС.

Након пет година преданог рада на организационим и секретарским пословима у СНС у Владимирцима Александра Крстић посведочила је о „екипама на терену“, подметањима, ботовању…

Основни разлог за ову исповест било је незадовољство што је на чело СНС у Владимирцима дошао Горан Зорић, како каже пребег из ДС, али она остаје и даље члан СНС и поштује Александра Вучића.

Она је указала да је за тих пет година дала све од себе за странку, да је обављала дужност секретарке, бавила се правним и финансијским пословима у странци, да је била ПР општине Владимирци, и да је радила и у Туристичкој организацији. После свега, са двоје деце као самохрана мајка, отишла је из Владимираца у Шабац.

Александра Крстић доспела је у јавност приликом првог састанка Савеза за Србију, у августу 2018. године, када је након једног инцидента упућена у Хитну помоћ, где је преко реда прегледана, све у режији СНС, а фотографије су ширене преко СНС канала и таблоида. После тога опет у жижу јавности долази због крађе телефона председника општине Владимирци.

Овога пута пред камерама изнела је како је то све заиста било.

„Све наредбе стизале су из Београда, јер су то тако презентовали челници СНС У Владимирцима. Ја ниједан папир тих наредби нисам видела, али за тај скуп у Шапцу било је наређење да скупим девет активиста и да са њима идем пред Шабачко позориште, да вичемо: „Лопови!, Лопови!“ и да звиждимо. Циљ је био да прекинемо склапање Савеза за Србију. Кад је стигао Бошко Обрадовић, дошло је до кошкања, између обезбеђења и наших људи, и том приликом сам задобила ударац у пределу малог мозга. Ту је био неки млађи активиста, вероватно из Шапца јер га нисам познавала, који ме је одвезао у болницу, и рекао да кукам на сав глас. Имала сам приоритет код лекара, иако је на интервенцију чекао један озбиљније повређени пацијент. Отпуштена сам из болнице око 23 часа, а полиција је чекала да дам изјаву. Од мојих претпостављених речено ми је да не дајем никакве изјаве за медије. Такође по наређењу Зорића требало је да узмем телефон од председника општине Милорада Милинковића јер он наводно шурује са опозицијом. Некако је удешено да обављам послове код Милинковића, а с обзиром да је он често заборављао тај телефон, ја сам га узела и предала Зорићу. Након тога све то сам признала полицији, и условно сам осуђена на две године“, испричала је Александра Крстић.

За све ово време обављала је важне послове за СНС, чак организовала изборну скупштину, била присутна код формирања месних одбора. Има и папире како је формирана црногорска национална мањина за изборе, на списку се нашло 40 житеља Владимираца, а да они то нису ни знали.

Оригинална решења нису им послата на адресу становања, а још додаје да је слично организован и мањинска група Руса, такође од 40 грађана из Владимираца. Знатан део активности био је на организовању група које су ишле на митинге СНС, а формиран је и тим за ботовање.

Како каже направљено је 40 лажних профила, и на сваки начин вређана опозиција. Посебно јој је жао што је добила налог да вређа Цркву и овдашњег свештеника. По наређењу морала је и да фотографише и лидере опозиције: Ђиласа, Јеремића, Обрадовића…

Такође, указала је да свако од плате даје пет одсто за странку. Она је у почетку радила за 10.000 динара, касније за 7.500, а после 15.000 када је послове обављала сама.

Јавно је у емисији показала документ о постављењу Горана Зорића за повереника у Владимирцима, али је при том указала да тај документ нема деловодни број, и да је потпис Александра Вучића фалсификован.

Након бројних претњи, пре свега деци, одлучила је да оде из Владимираца, а потврда тога – оборен јој је систем на рачунару. Ипак, сва документа пребацила је на флеш, и навела да има још „шкакљивог материјала“. Истакла је да се не плаши, и да чини добро дело да Владимирчани схвате ко их представља.