Прочитај ми чланак

„Искоренићу корупцију у Београду, глас за Народну је глас да СНС не буде власт“

0

Потпредседник Народне странке Владимир Гајић изјавио је данас да ће Народна странка бити кључан фактор за победу опозиције у Београду и да ће он бити кандидат те странке за градоначелника главног града и носилац градске листе.

Народна странка предала је Градској изборној комисији више од 4.500 потписа подршке грађана листи „Сигуран избор. Озбиљни људи“ за изборе за Скупштину Београда расписане за 17. децембар.

„Глас за Народну странку је сигуран глас, а то значи да ће у изборној ноћи и данима после 17. децембра Народна странка одбранити сваки глас Београђана и са нама неће бити било каквих ’проклизавања’ после избора“, рекао је Гајић.

„У изборној кампањи ћемо кандидовати неколико важних тема, од којих је прва искорењивање корупције, и ту ствар лично гарантујем. Адвокат сам већ 32 године и веома добро познајем ту материју и знам како се системски борити против корупције, која је завладала градском управом“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да су друге две важне теме саобраћај и загађење, и да Народна странка има експерте за те области – инжењерку саобраћаја Марину Липовац Танасковић и доцента на Шумарском факултету Александра Анђелковића, који је стручан за екологију, и додао да ће Народна странка у кампањи посветити пажњи и култури, спорту и београдским рекама.

Кандидат Народне странке за градоначелника истакао је да му је узор „највећи градоначелник у историји Београда“ Влада Илић, који је био на тој функцији између 1935. године и 1939. године.

„Током његовог мандата изграђен је мост краља Александра, непревазиђен по лепоти, а тај мост су срушили Немци за време Другог светског рата. Изграђен је и први мост између Београда и Панчева. Све старе зграде у оквиру Клиничког центра изграђене су у Илићево време, он је изградио и Зоолошки врт, велелепну зграду Поште, организовао први сајам аутомобила у Београду… Али после рата је осуђен као ’народни непријатељ’ да би му одузели имовину, био је у затвору, а после робије је чистио београдске улице да би преживео“, рекао је Гајић.

Гајић је као узоре после Другог светског рата навео градоначелнике Београда Бранка Пешића и Ненада Богдановића.