Прочитај ми чланак

Искључили микрофон Шаровићу, рекао да су Чанак, Чеда и Сергеј лажна опозиција

0

Током Пете седнице Другог редовног заседања Народне Скупштине Србије у 2019. години, одвијала се у среду, 13. новембра, веома бурна расправа између опозиционог посланика Српске радикалне странке (СРС), Немање Шаровића и Верољуба Арсића, потпреседника Скупштине Србије и народног посланика из редова режимске Српске напредне странке (СНС).

Том приликом, у вези кадровске политике СНС, Немања Шаровић је изнео неке своје ставове:

„Колико су добре и озбиљне те ваше кадровске комисије, мислим да се најбоље види када се подсетимо мало оних ваших претходних решења. Ви сте, даме и господо народни посланици или ваши претходници у овим клупама, убеђивали грађане Србије и како је Саша Јанковић најбоље могуће решење за функцију коју је обављао. Ви сте га бирали и тврдили и гарантовали да ће он на најбољи могући начин обављати тај посао. Није много прошло и постаде он Сале прангија, постаде он страни шпијун, страни плаћеник и много тога још.

Ви сте бирали и Родољуба Шабића. То је, такође, ваш кадар, ваше горе лист за кога сте исто били потпуно сигурни да ће на најбољи могући начин обављати посао за који је задужен.

Господо драга, ви сте, као независног кандидата, у вашу Владу ставили лудог Радулета. Ставили га за министра и неколико месеци касније причали како је он криминалац, како је он опљачкао грађане Србије као стечајни управник, како је то изузетно лош човек и много тога још, да би га после имали и у Народној скупштини Републике Србије, наводно, као политичког противника, а ја мислим да он није ваш политички противник већ идеална опозиција.

Ви и дан данас то радите, ви стварате идеалну опозицију и са Сергејем Трифуновићем и са Мишом Вацићем и са Чанком и са Чедом Јовановићем и са многим другима.”

„Молим вас, колега Шаровићу, бар у петом минуту почните да причате о теми дневног реда. Пет минута вас слушамо, за развој демократије довољно”, незадовољан дотадашњим излагањем Шаровића, Верољуб Арсић је тада, као председавајући Скупштине Србије, прекинуо је народног посланика из редова СРС.

„Ви се, господине Арсићу, потрудите, ево, макар у десетом минуту да разумете оно што ја говорим. Можда не разумете од самог почетка”, одговорио му је Шаровић, након чега му је Арсић изрекао опомену.

„Из ког разлога? Што не разумете моју дискусију, ви мени изричите опомену. Господине Арсићу, та бахатост говори о вама и искључиво о вама”, упитао је Немања Шаровић, након чега му је Верољуб Арсић, као председавајући на седници искључио микрофон, рекавши му:

„Колега Шаровићу, да вас подсетим. Тачке дневног реда су, и о томе се води расправа: листа кандидата за председника Комисије за заштиту конкуренције, листа кандидата за три члана Савета комисије за заштиту конкуренције, Предлог одлуке о избору члана Комисије за хартије од вредности. Значи, то су теме дневног реда.

Изволите, наставите, само овај пут по дневном реду.”

А како је даље текла расправа, погледајте у видео прилогу горе, па сами о свему донесите суд.