Прочитај ми чланак

Информер: „Вучића светски државници у Давосу пресрећу чак и по ходницима“

0

Вучић, који се о трошку грађана већ данима башкари у најлуксузнијем зимовалишту у Швајцарској, са собом је повео и „папараца Информера“, који доноси причу да Вучић просто не може да се одбрани од обожаватеља и фанова из целог света.

Informer davos vucic paparaco

Премијер Србије Александар Вучић већ трећи дан борави у Давосу где је у току Светски економски форум! Вучић је већ имао серију званичних сусрета са водећим светским државницима и челницима најзначајнијих економских институција… Али то није све! Светски и европски званичници српског премијера „пресрећу“ чак и по ходницима, што је овековечио и папарацо Информера.

Како сазнајемо, премијер Вучић осим званичних сусрета са најзначајнијим људима из света политике и економије, у Давосу дневно има и тридесетак неформалних састанака и разговора на маргинама Форума, али и по ходницима конгресног центра.

Наш папарацо је снимио премијера током неколико таквих сусрета, односно пријатељских разговора са председником Европске комисије Франсом Тимермансом, као и премијерима Аустрије и Луксембурга, Кристијаном Керном и Ксавијером Бетелом.

И то није све, премијер Вучић се одмах потом састао и са бившим председником Европског парламента Мартином Шулцом, а до краја Форума у Давосу очекују га и састанци са шефом дипломатије Аустрије Себастијаном Курцом, премијером Грузије Гиоргијем Квирикашвилијем, комесаром ЕУ Јоханесом Ханом, а врло могуће и са хрватским колегом Андрејом Пленковићем.