Прочитај ми чланак

ИНЦКО У СТРАХУ: “Гаврило Принцип ће се вратити’”, “28. јуна мораш пазити”

0

Људи су опседнути идејом да се Трамп пробуди ујутро и одмах мисли на Лакташе, Мостар, Сарајево и тако даље. Ја мислим да он има друге приоритете, истакао је Валентин Инцко високи представник БиХ, осврћући ће се на политику новоизабраног председника САД Доналда Трампа и написе у медијима о његовим интересима за Балкан и БиХ.

incko

Високи представник у БиХ је коментарисао и изјаве председника Републике Српске Милорада Додика у којима га је, како је истакао, називао погрдним именима, попут „измишљене политичке фигуре“, пише Н1

– Ја нисам рекао да је он уличар, нити сам рекао да је криминалац. Он је рекао да сам ја криминалац, онда је рекао да сам политичка проститутка. Од његове странке сам добио 5.000 разгледница са поруком ‘Инцко иди кући’ и то су биле карте омладине СНСД, а 20 њих је садржавало претње смрћу, што сам пријавио државном Тужилаштву. Једна претња је била чак против мог сина, али мислим да је Крлежа о томе доста рекао, односно да овакве изјаве више говоре о ономе ко их је рекао – додао је Инзко.

Инцко је прецизирао да су на картама коју му је упутила омладина СНСД писало: “Гаврило Принцип ће се вратити’”, “28. јуна мораш пазити”.

– Јако је ружно све то, и какве везе има мој син са свиме?! Неке претње су биле формулисане на немачком језику – истакао је Инцко.