Прочитај ми чланак

Инцидент у Општини Зајечар, сукоб грађана и опозиције с обезбеђењем… (ВИДЕО)

0

Активисти и опозициони политичари покушавају да уђу на седницу СО Зајечар, на којој се расправља о изградњи каменолома код села Мали Извор.

Мештани Малог Извора протестовали су јер се на дневном реду градске скупштине после две године нашла изградња каменолома којој се они противе.

Приликом покушаја активиста и опозиционих политичара да уђу на седницу, дошло је до инцидената и кошкања са обезбеђењем. Грађани који су ушли у зграду узвикивају „лопови, лопови“.

Како је за Н1 појаснила допсиница ТВ Нова, изградња овог каменолома спорна је због чињенице да је планирана у центру села.

Део грађана ушао мердевинама

У градску скупштину је дошла и полиција. Део грађана, ипак је успео мердевинама да уђе и развије транспарент „Нећемо каменолом“, потврдио је одборник Дејан Крстић из места Мали Извор.

„Дешавају се крупне ствари у Зајечару, велеиздаја на свим нивоима. Конкретан повод данашњег окупљања је изградња каменолома у Малом Извору. Људима је обећано да неће бити изгласано, али ево опет је на двеном реду“, рекао је Дејан Крстић.

Додао је да каменолома неће бити и да нико неће дозволити да људи изгубе живот.

Од позиционих политичара приустини су Александар Јовановић Ћута, Срђан Миливојевић, Ирена Живковић, Драгана Рашић и Горан Петковић.

Посланик Срђан Миливојевић рекао је да је дошао да подржи људе који трпе терор.

„Овде се налазе припадници неког обезбеђења који батнинају грађане, ту је на степенишу и комунална милиција. Речено ми је да не могу уђем, ја сам народни посланик и по закону имам право да присуствујем седници. Ово нема никакве везе са политиком, људи су узнемирени“, рекао је Миливојевић.

Он је навео и да је по свему судећи каменолом намење фирми „Имепериал“ Милорада Додика.

„Људе на власти занима само профит. Сумња се да ће камен бити експлоатисан по еколошким стандардима“, каже Миливојевић.