Прочитај ми чланак

ИНЦИДЕНТ НА КиМ: Деца каменовала аутобус са Србима

0

Аутобус који је превозио Србе из Ораховца и Велике Хоче каменован је када се педесетак мештана враћало из Косовске Митровице, пишу “Вечерње новости“.

© Flickr/ Photo RNW.org

© Flickr/ Photo RNW.org

Према речима Дејана Баљошевића, радника општине Ораховац, инцидент се догодио када су албанска деца поређана поред пута на излазу из Митровице гађала каменицама и леденим грудвама аутобус на којем је поломљена шофершајбна.

“Уследило је шиканирање возача и путника од стране косовске полиције код Вучитрна, када је возач стао да пријави инцидент. Прво су га испитивали зашто одмах није пријавио напад и што вози аутобус са поломљеном шофершајбном“, каже Баљошевић.

Тензије после хапшења Харадинаја, дешавања око воза и зида код моста на Ибру одражавају се на српске средине јужно од Ибра, које су и најугроженије, кажу Срби из Велике Хоче и Ораховца, где у изолацији живи око 1.000 Срба.

Додају да је после каменовања аутобуса јуче ујутру уследила додатна провокација Албанаца, када је на трафостаници у Ораховцу која представља етничку линију разграничења освануо увредљив графит на лошем српском језику: „Који је највећи албански дрон, српски воз“.