Прочитај ми чланак

ИНАУГУРАЦИЈА СТЕВЕ ПЕНДАРОВСКОГ: Вучић стигао у Скопље

0

Председник Србије Александар Вучић допутовао је данас после 11 сати у Скопље, где ће присуствовати инаугурацији новоизабраног председника Северне Македоније Стеве Пендаровског

Председник Србије Александар Вучић допутовао је данас после 11 сати у Скопље, где ће присуствовати инаугурацији новоизабраног председника Северне Македоније Стеве Пендаровског.

Како је раније саопштено у Скопљу, на инаугурацију су позвани и председник Европске комисије Жан Клод Јункер, шефица дипломатије ЕУ Федерика Могерини, европски комесар за проширење Јоханес Хан и генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг.

Пендаровски (56) ће бити инаугурисан на седници македонског парламента, на којој ће дати свечану изјаву пред народним посланицима, члановима владе, верским поглаварима, првим људима војске, дипломатском кору и гостима из иностранства, чиме ће званично почети његов петогодишњи мандат.

Пендаровски је први председник Северне Македоније након промене имена државе, а први од стицања самосталности Македоније.

Он је после избора изјавио да се нада скором сусрету са председником Србије Александром Вучићем.
Девојка која је повређена у овој несрећи има повреде грудног коша и задржана је на лечењу, док је један од повређених мушкараца задобио прелом кука и он остаје у наредном периоду у болници.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!