Прочитај ми чланак

И Воји прекипело: Радикали позвали Вучића и Владу да заштите Србе у Црној Гори

0

Српска радикална странка позвала је председника Србије Александра Вучића и Владу Србије да се максимално ангажују на плану заштите Срба који живе у Црној Гори.

„Покушај режима (…) Мила Ђукановића да отме сакралне објекте Српске православне цркве старе по више стотина година, угрожава егзистенцију српског народа у Црног Гори, СПЦ у целини и српски народ у целни“, рекао је лидер СРС Војислав Шешељ новинарима у Скупштини Србије.

Он је казао да се не може рећи да председник Србије нема право да се меша у унутрашње односе Црне Горе.

„Има свако право уколико су угрожена људска права и слободе, а јесу угрожена права тамошњег српског народа у огромној мери и то захетва интервенцију Србије“, оценио је Шешељ.

Рекао је да би Србија требало да се званично обрати Савету безбедности Уједињених нација и да се донесе одговарајућа резолуција.

„Ово није мала ствар: удара се и на националне и верске слободе и права. СПЦ је на подручју Црне Горе старија од Црне Горе, то је црква коју је тамо утемељио Свети Сава, а Манастир Острог постоји много дуже од времена које је то подручје провелео у држави Црној Гори“, рекао је Шешељ.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!