Прочитај ми чланак

И Тадић се 2 месеца пред пад с власти видео с Ђоковићем

0

Новак Ђоковић недавно је био на пријему код Александра Вучића, а то гостовање председник Србије је максимално искористио у промотивне сврхе пред изборе. Занимљива је чињеница да се најбољи тенисер света такође сусрео са председником Борисом Тадићем, и то исто два и по месеца пред изборе 2012. године, након чега је Тадић пао с власти.

У фебруару 2012. године, поводом Дана државности Републике Србије, сусрели су се Новак Ђоковић и тадашњи председник Србије Борис Тадић. Ђоковић је том приликом добио значајно признање, Орден Карађорђеве звезде првог степена, а свечаност је приређена у Народној скупштини.

Недуго након тога, у мају 2012. године одржани су председнички избори на којима је у другом кругу Борис Тадић изгубио од Томислава Николића.

Готово 10 године касније, председник Србије Александар Вучић угостио је пре неколико дана у Председништву најбољег тенисера света где су разговарали о читавој драми која је Ђоковића задесила у Аустралији. Новак се захвалио Вучићу на подршци коју му је пружио у тим тренуцима.

Вучић није часио ни часа, па је оберучке искористио Ђоковићев долазак у промотивне сврхе пред изборе који се одржавају 3. априла.

Можда се историја понови.

Превише је сличности између два догађаја, а како ће бити – зависи од грађана.